Un elev de la Colegiul Economic "Mihail Kogalniceanu" a fost batut cu bestialitate, in plina zi, in fata liceului, de sase agresori, elevi la rindul lor. Incoltit, tinarul a incercat sa scape, insa a nimerit in fata unui autobuz, scapind cu viata ca prin minune. Patru dintre agresori, elevi la Grupul Scolar Agricol, au fost identificati dupa citeva ore.

Ieri dupa amiaza, un elev al Colegiului Economic "Mihail Kogalniceanu" Focsani a fost batut cu cruzime chiar in fata liceului, de sase tineri, fara ca nimeni sa intervina. Cristinel Buzoiu, de 18 ani, din comuna Gologanu, elev in clasa a XII-a E, a fost urmarit pe tot parcursul zilei de agresori, deoarece avusese un conflict cu unul dintre ei, in urma cu doua saptamini, intr-o discoteca.

Politistii spun ca agresorii i-au dat intilnire lui Cristinel Buzoiu si, cind s-au intilnit in fata liceului, in jurul orelor 13.00, l-au batut cu bestialitate.

Dupa ce a primit mai multe lovituri in zona capului, dezorientat, elevul fugarit a incercat sa scape de batausi si a nimerit in fata unui autobuz aflat in mers. Desi bataia a avut loc in miezul zilei, iar strazile erau pline, nici un trecator nu a sarit in sprijinul elevului. Patru dintre agresori, la rindul lor elevi, au fost identificati tot ieri de politisti.

Elevul Cristinel Buzoiu a fost batut ieri cu salbaticie in plina strada, in fata Colegiului Economic "Mihail Kogalniceanu". Incidentul vine la doua saptamini dupa ce un alt elev a fost omorit cu salbaticie pentru o presupusa afacere cu droguri. Agresiunea avut loc in jurul orei 13.00, iar trecatorii au asistat impasibili la bataia pe cei care cei sase batausi, la rindul lor elevi, i-au administrat-o elevului de 18 ani.

Acestia l-au asteptat pe Cristinel Buzoiu in fata liceului si au inceput sa-l loveasca. Tinarul a incercat sa fuga de ei pina in apropierea discotecii Extrem. "Sase baieti l-au batut linga plop. I- au dat cu pumnii si cu picioarele pina a cazut intr-o balta de singe. Liceeanul s-a ridicat de jos si, buimac, a incercat sa traverseze strada. S-a lovit de jumatatea autobuzului. Avea fata plina de singe", a spus un martor, Iulian Graur.

Unul dintre pasagerii autobuzului a acordat primul ajutor victimei pina la sosirea ambulantei. "Era constient, dar avea singe peste tot. Ii curgea singe si din gura si din urechi. Avea si capul spart la spate, i-am acordat primul ajutor pina a sosit ambulanta", ne-a spus Adrian Sasu, pasager in autobuz. Soferul autobuzului, Emilian Dirdala, spune ca tinarul a avut noroc ca nu a cazut sub autobuz, pentru ca ar fi fost strivit sub rotile acestuia.

"Un grup de sase baieti se imbrinceau si am zis ca se joaca. Baiatul a venit la un moment dat spre autobuz, iar eu am tras cit am putut stinga de volan, remorca mi-a ramas in spate, dar nu am mai avut cum sa-l evit", ne-a declarat soferul autobuzului. Intre timp, dat fiind ca la locul faptei se adunase multa lume, agresorii au fugit. La locul accidentului a ajuns si un echipaj al ambulantei care l-a preluat pe tinar.

Dupa cum ne-au spus medicii ambulantieri, victima prezenta traumatism cranio-facial, multiple hematoame si otoragie.

Agresorii au abandonat masina si au fugit

Incidentul de ieri a pornit de la un conflict pe care Cristinel Buzoiu l-ar fi avut in urma cu doua saptamini cu unul dintre agresori la o discoteca din comuna Gologanu. Potrivit politiei, "acestia s-au deplasat in cursul zilei de astazi (ieri- n.r.) la liceul unde invata adolescentul, hotariti sa-i dea o Ťlectieť". Agresorii l-au contactat pe Cristinel Buzoiu pe telefonul mobil si au stabilit o intilnire, iar cind s-au intilnit au inceput sa-l loveasca cu pumnii si picioarele.

Cei sase tineri s-au deplasat la fata locului cu doua autoturisme, un Opel si o Dacie. Politistii au gasit in zona in care a avut loc incidentul Dacia abandonata. Masina, cu numarul de inmatriculare VN - 03 - CCM, ii apartine mamei lui Cristinel Buzatu, cel de la care a pornit tot incidentul. In momentul in care au sarit pe elev, batausii au lasat masina deschisa, cu muzica data la maxim.

Speriati de multimea care s-a strins in jurul lor dupa ce l-au batut cu salbaticie pe Cristinel Buzoiu, acestia au abandonat masina si au fugit printre blocuri. Citeva minute mai tirziu au trimis un alt tinar sa ia masina abandonata, insa acesta a fost retinut de politistii veniti intre timp la fata locului. In baza descrierii date de martori, politistii au reusit dua citeva ore sa-i identifice pe patru dintre agresori.

Acestia sint Cristinel Buzatu si Nicusor Varmez, ambii din Gologanu, si Andrei Munteanu si Andrei Corbu, din Focsani, toti elevi in virsta de 18 ani. Ceilalti doi agresori urmau a fi identificati, aseara tirziu, de politisti. In timpul audierilor, Cristinel Buzatu a declarat ca a avut un conflict cu Cristinel Buzoi la discoteca din Gologanu si ca ar fi fost lovit de acesta. Ieri, Buzatu a hotarit sa se razbune si a apelat la ajutorul mai multor colegi de liceu.

Tinarul a fost sanctionat contraventional cu suma de 10 milioane de lei, iar ceilalti vor plati cite o amenda de 5 milioane de lei. In functie de zilele de ingrijiri medicale ale victimei, cei 6 agresori se pot alege si cu dosare penale sau chiar cu ani buni de inchisoare.

Anturaje dubioase

Directorul Colegiului Economic "Mihail Kogalniceanu" Focsani sustine ca tinarul batut este un elev bun la invatatura, desi are citeva absente nemotivate. "E un copil la locul lui. Provine din comuna Gologanu si facea naveta. Ieri, cind s-a intimplat nenorocirea, a lipsit la doua ore de curs. In ultima perioada am observat ca tinerii intra in anturaje destul de dubioase si se dedubleaza foarte bine", ne-a spus profesorul Stefan Radu, adaugind ca parintii ar trebui sa fie mai atenti cu mediile in care se invirt copii lor. Parintii elevului batut spun insa ca baiatul lor este un "copil cuminte".

"Nu ne-a facut niciodata probleme. Este un copil cuminte, nici macar nu prea merge la discoteca, vine acasa imediat dupa ce termina orele la scoala. Noi ne ocupam cu agricultura si ne chinuim sa-l intretinem la scoala, iar el stie asta si ne asculta intotdeauna. Nu stiu sa fi avut datorii pe la cineva, nu era genul de copil care sa ne faca probleme. M-au anuntat niste colege de-ale lui ca a fost atacat si lovit de un autobuz si nu ne venea sa credem. Nici macar nu-mi pot imagina care ar fi fost motivul pentru care acei oameni mi-au bagat baiatul in spital!", ne- a spus, cu ochii in lacrimi, Vasilica Buzoiu, mama lui Cristian.

Colegele adolescentului spun ca au observat o schimbare in comportamenetul lui Cristian, in ultima perioada acesta fiind mai agitat. "Nu stim ce aveau de impartit cu colegul nostru, deoarece el este un baiat corect si foarte cuminte", spun colegele lui Cristian. Desi politia si jandarmeria sustin ca au permanent patrule in zonele unitatilor de invatamint, in ultima perioada tot mai multi tineri cad victime ale agresiunilor. Un lucru ingrijorator este faptul ca, desi aceste scandaluri au loc in miezul zilei, nimeni nu intervine, iar oamenii trec nepasatori.