Primarul din Iernut, Vasile Cornea, a initiat o discutie cu consilierii locali in vederea concilierii. Primarul si-a expus intentiile pacifiste si urmeaza ca reconcilierea sa decurga intr-o atmosfera mai relaxata, la un sprit.

Totusi, edilul declara ca va renunta la procesul intentat celor zece consilieri numai daca acestia ii vor cere scuze in mod public. Consilierii au apreciat initiativa lui Cornea ca fiind o spovedanie

In cursul acestei saptamani, primarul din Iernut, Vasile Cornea, a convocat o sedinta extraordinara a Consiliului Local pentru a pune capat problemelor dintre el si consilieri. "Am decis sa convoc o sedinta extraordinara pentru ca sa punem capat discutiilor generate de orgolii si sa ne apucam de luat decizii pentru binele orasului.

Avem multe de facut, sa reparam strazi, programe in derulare. Urmeaza ca sa ne mai intalnim inca o data, unde vor ei si sa spuna ce au hotarat", a declarat primarul Cornea.

In felul acesta primarul spera sa puna punct acuzatiilor aduse de consilieri, printre care deturnarea unor fonduri si licitatii favorizate. Primarul apreciaza ca aceste acuzatii sunt nefondate.

"In privinta fondurilor venite pentru introducerea apei de la Cipau, am primit o hartie de la CJ care confirma ca sunt bani veniti sunt prin co-finantare si nu fonduri Phare si deci se pot folosi in cursul anului in alte directii.

Si problema fondurilor cu SAMTID s-a rezolvat, hartiile nu erau inregistrate, deoarece mi-am dat seama ca in consiliu s-a votat doar jumatate din suma ceruta si am trimis hotararea inapoi in consiliu. Nu am semnat decat un singur exemplar, deci nu e valabil documentul", a spus primarul din Iernut.

Mentionam ca la ultima sedinta de CL, consilierii au dezbatut problema proiectului de hotarare privind alocarea unor fonduri pentru programul SAMTID, refuzand sa voteze deoarece proiectul a fost semnat de primar desi nu a trecut prin consiliu in forma finala.

"Ce rost are aceasta spovedanie?""

Consilierii apreciaza aceasta initiativa a edilului ca fiind o modalitate de a-si cere scuze, mai ales ca o impacare ii va aduce mai multe beneficii decat rafuiala cu alesii locali. "A fost mai mult un discurs demagogic si populist, ca ar trebui sa ne ocupam mai mult de problemele orasului.

Am aprobat in cele din urma si proiectul SAMTID, desi nu era in ordine. Acum urmeaza sa ne mai intalnim sa discutam", a declarat un consilier local.

Primarul a propus insa ca viitoarea intalnire sa aiba loc intr-un cadru mai lejer, la un sprit, pentru a ingropa definitiv securea razboiului. Asta, deoarece si Cornea se simte cu musca pe caciula.

Totusi, edilul a declarat ca va renunta la procesul intentat consilierilor numai cu conditia ca acestia sa-si ceara scuze in mod public, apreciind ca acuzatiile aduse la adresa lui sunt grave si nu pot ramane asa.

Pana atunci insa consilierii si primarul se vor intalni azi, avand termen de infatisare la procesul intentat de edil la Judecatoria Ludus. Ramane de vazut daca dupa acest termen cele doua parti vor mai dori sa stea la un pahar de vorba in vederea reconcilierii.