Societatea Obiettivo Lavoro Romania a solicitat, prin intermediul filialelor locale din Valea Jiului ale AJOFM Hunedoara, recrutarea de mineri artificieri si sondori pentru santierele firmei din tari africane precum Maroc, Nigeria, Etiopia, Zimbabwe si Sierra Leone.

Reprezentantii firmei spun ca s-au adresat filialelor AFOFM din Valea Jiului pentru gasirea acestor muncitori, avand in vedere faptul ca „aici exista foarte multi oameni calificati in domeniile solicitate de noi, care au fost disponibilizate din minerit in ultimii ani."

Italienii afirma ca locurile de munca oferite de ei pentru fostii mineri sunt oportune si foarte avantajoase. „In primul rand, nu solicitam nici un fel de comision pentru angajare, nici inainte si nici dupa finalizarea contractelor de munca - afirma reprezentantii firmei Obiettivo Lavoro Romania.

Suntem o firma serioasa, fapt cerificat nu doar de documentele depuse la dosar, ci si de faptul ca am angajat pana in prezent 500 de persoane pentru diverse activitati calificate pe piata de munca din Africa." Pentru activitatea prestata pe santierele din Africa, firma italiana asigura angajatilor sai cazare si masa gratuite, la care se adauga un salariu motivant: 1500 euro net lunat.

Minerii care doresc sa plece la munca in Africa, trebuie sa indeplineasca insa o serie de conditii. Ei nu trebuie sa aiba mai mult de 50 de ani, trebuie sa fie calificati intr-una din meseriile de artificier sau sondor, sa aiba o experienta de cel putin 4 ani in acest domeniu si sa dovedeasca seriozitate. Informatii suplimentare se pot obtine la sediul AJOFM petrosani.

Pe de alta parte, reprezentantii firmei italiene, aflati de mai multa vreme la Petrosani, se declara nemultumiti de faptul ca, pana in prezent, cu toate ca actiunea de recrutare se desfasoara de mai bine de o saptamana, foarte putini mineri s-au aratat interesati de oferta.

Ei spun ca daca nici in aceasta saptamana nu vor gasi interes din partea persoanelor fara loc de munca din Valea Jiului, isi vor muta oferta spre alte zone ale tarii.