Criza de identitate a taranistilor este pe punctul de a lua sfarsit, asta si datorita demersurilor de blocare a inscrierii PPCD, sub aceasta denumire. Lucian Orasel, cel care a contestat in instanta inscrierea PPCD, a avut castig de cauza, asa ca se va reveni la denumirea traditionala, PNTCD.

Taranistii doresc sa se regrupeze, isi intaresc structurile prin acceptarea reinscrierii celor care au plecat din partid si cred ca, daca la primele alegeri, anticipate sau normale, nu vor reusi sa intre in parlament, sansele de continuitate sunt aproape nule.

Pe de alta parte, la ultima conferinta de presa conducerea PPCD Mures a anuntat ca daca primarul Dorin Florea va dori sa revina la formatiunea care l-a consacrat ca politician, va fi acceptat, insa doar ca simplu membru. Cum dealtfel este si acum.

Chiar daca nu si-a platit cotizatia de ani intregi, Dorin Florea si-a anuntat retragerea din PNTCD fara sa faca si demersurile necesare, anuntul fiind doar verbal. Prin urmare, primarul este considerat inca a fi simpatizant taranist.

"Eu nu cred ca un om care este legat prin stramosii lui de doctrina taranista, crestin democrata, poate renunta atat de usor la asta. Chiar daca a cochetat si cu alte formatiuni, eu cred ca ramane, in adancul sufletului lui, acolo unde a inceput in 1990, alaturi de noi", a declarat presedintele PPCD Mures, Eugen Crisan.

La ultima sedinta a structurilor de conducere, presedintele Gheorghe Ciuhandu a fost imputernicit sa discute cu alte formatiuni, in vederea unei viitoare colaborari. In afara de Uniunea Crestin Sociala si Partidul Crestin, PPCD a reinceput dialogul cu Actiunea Populara.

De asemenea nu exclud posibilitatea colaborarii cu PD, dar sub nici o forma o afiliere prin absorbtie.

Congresul extraordinar din martie va lamuri multe dintre problemele taranistilor.