Sala de sport din complexul universitar M al Universitatii "Aurel Vlaicu" (UAV) din Arad a fost din nou motivul unui scandal. Ieri ar fi trebuit ca obiectivul sa fie inaugurat oficial, de catre beneficiarul ei de drept, respectiv institutia de invatamant superior, titulara investitiei finantate din fondurile Companiei Nationale de Investitii.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, a blocat, insa, inaugurarea salii, adaugand o noua pagina la un scandal izbucnit la finele anului trecut, cand intre Falca si rectorul UAV, Lizica Mihut, a avut loc un schimb dur de replici.

Sala de sport construita in Complexul Universitar "M" din cartierul Micalaca a fost destinata universitatii, care a investit cateva miliarde pentru dotarea imobilului la nivelul cerintelor pentru acreditarea olimpica a acestuia.

Pe perioada constructiei, terenul aferent si sala au fost transmise din administrarea UAV in cea a Consiliului Local, urmand ca la finalizarea lucrarilor sa aiba loc, tot conform procedurilor, transferul invers.

CL a emis chiar o decizie in acest sens, care prevede transferul si care trebuia sa fie urmata in 30 de zile de semnarea protocolului de predare-primire intre primar si reprezentantii legali ai universitatii.

Problema este, insa, ca Falca a refuzat sa semneze documentul, afirmand ca sala ar fi fost construita pentru Primarie, deoarece pe perioada constructiei terenul si imobilul au fost transferate la CL.

Rectorul Universitatii "Aurel Vlaicu" a considerat, insa, ca sala apartine, de fapt, institutiei de invatamant, conform destinatiei initiale a investitiei si nu poate sa fie luata in administratie de Primarie sau data in coadministrare altor institutii.