Gavrila Vasilescu, senator PC de Botosani, originar insa din Bucuresti, a facut cunoscut luni, 16 ianuarie, la Botosani, in cadrul unei conferinte de presa ca a beneficiat anul trecut de o mostenire de la o matusa din partea sotiei.

Potrivit afirmatiilor sale aceasta i-a lasat un apartament un Ploiesti de o valoare insa modica. Senatorul a mai spus ca tot anul trecut a mai mostenit insa cu alte rude un teren extravilan intr-o comuna din Prahova.

El a adaugat cu acelasi prilej, al modificarii declaratiei de avere intiale depuse dupa intrarea sa in Parlament, iarna lui 2004, ca anul trecut a mai cumparat un teren linga Snagov, in apropierea Capitalei, de 3558 de mp cu zece euro metrul-patrat si cu o suma totala de apropae 36.000 de euro pe care ia platit din banii proprii.

Gavrila Vasilescu a mai precizat ca urmeaza sa mai beneficieze si de alte mosteniri in anii urmatori dupa clarificarea unor aspecte legale intre rudele sale.

Privitor la averea lasat mostenire sefului Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, de catre binecunoscuta de acum matusa Tamara, senatorul conservator a fost reticent in afirmatii.El a precizat totusi ca pentru unle parti din aceasta avere nu era abosulut necesara intocmirea unor acte notariale deoarece taxele sunt foarte mari dar ca ramine de vazut daca tranzactiile respective au avut valoarea declarata si nu cumva a fost alta.

Gavrila Vasilescu a devenit senator PUR de Botosani impus de conducerile centrale POSD si PUR pe listele de candidati comuni din acest judet prin protocolul prelectoral din toamna lui 2004 dintre PSD si PUR.

Potrivit declaratiei initiale de avere el, de profesie notar public, este unul dintre cei mai instariti parlamenteri din cei zece citi are judetul Botosani dupa algerile din toamna lui 2004.