Reabilitarea infrastructurii

Un proiect extrem de ambitios este acela al dezvoltarii si reabilitarii infrastructurii si utilitatilor publice urbane in zona Meteor. Mai exact vor fi extinse retelele de utilitati publice (apa, canalizare, gaze, energie electrica) si a infrastructurii de retele stradale. Valoarea acestui proiect se ridica la 6 milioane euro.

Un alt proiect, in valoare de 3 milioane euro, este acela al reabilitarii si modernizarii podului de peste raul Olt, in zona Bulevardului Tudor Vladimirescu. In plus, municipalitatea doreste sa dezvolte infrastructura de transport prin prelungirea Bulevardului Tineretului la nord si sud si realizarea unui pasaj.

Acesta este, de altfel, si cel mai costisitor proiect: circa 80 milioane euro.

Nu este uitat nici transportul in comun. Primarul Mircia Gutau vrea sa inlocuiasca parcul de transport public urban cu vehicule ecologice dar si sa construiasca noi statii de autobuze. In plus, vor fi montate sisteme de control si monitorizare a traficului in municipiu.

Strand modern

Unul dintre cartierele vizate pentru modernizare este Ostroveni. In zona de sud a acestuia, adica la strand, va fi extinsa si modernizata sfera de agrement. Mai exact, va fi extinsa capacitatea bazinelor cu apa sarata, vor fi amenajate spatiile de parcare si va creste numarul spatiilor de cazare.

Se doreste si cresterea ofertei programelor de animatie si divertisment, precum si realizarea unui centru de recreere cu larga accesibilitate. Cost total: 15 milioane euro.

Cimitir cu incinerator

Extrem de interesant este si proiectul privind cresterea sigurantei si prevenirea criminalitatii in Ramnic. Astfel, va fi implementat un sistem informatic modern, prin achizitionarea de echipamente si soft.

Vor fi cumparate echipamente speciale pentru dotarea personalului de executie, dispozitive electro-soc, alcoolmetre, aparate foto digitale, camere video, statii emisie – receptie, masini speciale pentru transport valori si de interventie. Costul total al proiectului se ridica la 3 milioane euro.

Ca o noutate absoluta, Primaria Ramnicului va construi un cimitir modern, cu incinerator, a carui valoare este de 5 milioane euro.

Alte proiecte foarte importante sunt: adoptarea unor metode moderne de administrare urbana prin implementarea sistemului geografic informatic; protejarea, conservarea si promovarea ariei naturale Dealul Capela; tratarea deseurilor solide municipale la standarde europene; amenajarea unor spatii destinate prezentarii si comercializarii produselor agricole si pomicole.