Nu mai putin de 8 consilieri judeteni valceni, carora li se adauga alti doi salariati ai Consiliului Judetean, vor petrece 6 zile in Franta, sub pretextul unei acumulari de experienta in ceea ce priveste investitiile din aceasta tara.

Excursia va costa bugetul judetului Valcea nu mai putin de 288 milioane lei. Ca intotdeauna, alesii n-au nici o jena atunci cand trebuie sa fuga la plimbare prin tari straine pe banii publici.

Cilea sufla si-n iaurt

Cu ocazia sedintei de Consiliu Judetean de luni, unul dintre cei care trebuiau sa plece in Franta, vicele institutiei, Ion Cilea, s-a retras din delegatie. Motivele invocate de acesta: lipsa de timp si teama de consecintele unui nou ATOP.

Surse din PSD spun ca Ion Cilea a vrut in acest fel sa se fereasca de necazuri similare celor pe care le-a avut dupa ce a facut parte din ATOP. Ars cu ciorba, Cilea sufla si in iaurt! In locul sau se va duce vicele PSD Valcea, Stefan Prala.

Lista finala cu cei care vor pleca in Franta este urmatoarea: Stefan Prala, Gheorghe Vieru, Iulian Comanescu, Marin Victor, Romulus Bulacu, Vetuta Ciocan, Samoil Valcu, secretarul CJ – Constantin Dirinea si directorul Directiei de Integrare Europeana – Carmen Alexandrescu.

Nimeni nu a inteles de ce din delegatie face parte si secretarul CJ, Constantin Dirinea.

Cei trei membri din conducerea CJ nu au vrut sub nici o forma sa plece in Franta. Toti au gasit motive sa stea acasa: Dumitru Buse – sanatatea, Nicolae Patru – grija fata de banul public, Ion Cilea – lipsa de timp.

Consilierii judeteni se tin de excursii

Pentru programul pompos intitulat „Promovarea comunitatilor locale din Romania in spatiul Uniunii Europene" organizat in Regiunea Bouche-du-Rhone in Franta in perioada 28 martie – 2 aprilie, vor fi cheltuite 288 milioane lei: 2.650 euro va costa transportul cu avionul, 600 euro – transportul intern, 3.000 euro – cazarea si 1.750 euro – diurna.

Scopul deplasarii va fi realizarea de contacte cu omologi din Franta pentru identificarea unor posibilitati de colaborare la diverse paliere administrative si economice.

In plus, se va sustine si o prezentare a oportunitatilor din judetul Valcea, a planului de investitii propus pentru anii 2006-2013, in scopul atragerii investitorilor straini care sa realizeze lucrari in Valcea.

O alta delegatie de consilieri judeteni va pleca in perioada 6-12 aprilie pentru vizitarea a 3 centrale termoelectrice in Austria, Germania si Ungaria, de data aceasta nu pe bani publici. O a treia delegatia va pleca la sfarsitul lunii august in Austria.