Ninsoarea abundenta cazuta in cursul noptii precedente, a facut sa se circule cu mare dificultate pe strazile municipiului Cluj-Napoca ieri dimineata.

Firmele responsabile cu degajarea zapezii s-au miscat lent, asa incat, spre orele diminetii, cand traficul din oras este foarte intens, autoturismele si mijloacele de transport s-au deplasat extrem de greu.

In ciuda acestei situatii, Sorin Apostu, din cadrul Directiei Tehnice a Primariei Cluj, a fost de parere ca a deszapezirea "s-a facut foarte bine" si s-a declarat multumit de activitatea firmelor responsabile.

Primaria considera ca eliberarea strazilor s-a facut conform standardelor, dar cea mai mare parte din munca pare a se fi datorat capriciilor vremii& cresterea temperaturii in decursul zilei a topit in mare parte zapada de pe strazi.

In cartierele clujene Manastur si Zorilor, zone apartinand firmei Rosal, la orele diminetii se circula greu, intrucat autovehiculele de deszapezire nu au intervenit in timp util. Utilajele nu si-au facut datoria nici pe strazile secundare, care trebuie de asemenea eliberate de zapada, conform contractului cu primaria.

Pentru zilele urmatoare se anunta in continuare precipitatii abundente, sub forma de ninsoare, ceea ce nu reprezinta un motiv de incantare pentru clujeni, fie ei soferi sau pietoni, avand in vedere prestatia firmelor responsabile cu degajarea drumurilor.

Totusi, Sorin Apostu sustine ca firmele au fost avertizate de prognoza meteo si sunt pregatite pentru urmatoarele zile