Deocamdata, singurii care au dat semnale ca vor accepta parlamentarii demisionari au fost conservatorii. Acestia vor fi mai mult decat castigati prin cresterea numarului de parlamentari, cu toate ca acest fapt ar putea crea o ruptura definitiva intre PC si Alianta DA.

Deputatul PSD, Vasile Soporan, unul dintre membrii "grupului de la Cluj", considera ca urmatoarea faza prin care va trece PSD, prin plecarea simpatizantilor lui Adrian Nastase, se va termina cel tarziu la sfarsitul saptamanii viitoare.

"Cei care vor sa plece probabil ca vor actiona ca atare saptamana aceasta sau cea viitoare", a opinat deputatul PSD. Numarul demisionarilor, in opinia acestuia, este mult mai mic decat cel preconizat.

"Dupa evaluarile facute vor pleca intre opt sau zece parlamentari cee ce reprezinta un procent mic din numarul total de 112 parlamentari PSD", sustine Soporan.

Deputatul considera ca aceasta criza prin care trece PSD este benefica pentru cei care vor ramane, dar nu poate estima daca demisiile vor aduce un plus de imagine in ochii alegatorilor. "Ar fi mai bine sa plece.

E o stare de agitatie in prezent in partid si e nevoie de unitate de actiune in viitor", considera Soporan, referindu-se la parlamentarii simpatizanti ai lui Adrian Nastase, care vor dori sa renunte la PSD.

Plecarea simpatizantilor lui Nastase ar putea fi benefica "grupului de la Cluj" avand in vedere ca membrii acestui grup au fost printre principalii actori interesati de scaderea puterii lui Adrian Nastase, in interiorul partidului.

Prin urmare, plecarea simpatizantilor acestuia ar aduce un plus de influenta "grupului" si o oportunitate pentru relansarea PSD. La fel ca si atitudinea lui Soporan, previziunea unui val de demisii din PSD este privita cu relaxare de catre majoritatea membrilor de conducere.

Presedintele PSD Mircea Geoana a remarcat in mod foarte pragmatic, referindu-se la preconizatele demisii, faptul ca fiecare e liber sa plece in cazul in care alege o asemenea decizie.