Prezentarea conceptului revolutionar de optimizare a consumurilor energetice cu siguranta, securitatea si confortul in cadrul "cladirilor inteligente" a fost subiectul principal al seminarului sustinut de catre compania Sistec, in colaborare cu firma Ambient din Cluj-Napoca, in cursul zilei de ieri.

Sistec si Ambient si-au propus sa prezinte, prin intermediul acestui seminar, solutia de transformare a cladirilor obisnuite in asa numitele "cladiri inteligente".

Acest proces se realizeaza cu ajutorul sistemului Building Management Systems (BMS), dezvoltat de catre Delta Controls din Canada si implementat de catre compania Sistec in Romania. Sistemul cuprinde dispozitive de control specifice pentru incalzire si ventilatie, pentru iluminat sau acces, toate acestea formand impreuna pachetul software pentru management.

"Prin introducerea sistemelor de automatizare a cladirilor se reduce consumul de energie al cladirii cu 40%", sustine Cosmin Covalcie, Networking Product Manager in cadrul companiei Sistec. Acesta a mai evidentiat o serie de avantaje pe care le ofera sistemul.

Printre acestea se numara si faptul ca programarea si controlul instalatiilor dintr-o cladire se poate face centralizat, in scopul reducerii costurilor de intretinere. De asemenea, integrarea sistemelor de contorizare permite o gestionarea mai buna a costurilor si alocarea defalcata a consumului pentru fiecare consumator.

"Serviciile specializate de proiectare, instalare si administrare a unor asemenea sisteme sunt sustinute de specialistii nostri si supervizate in permanenta de experti din partea producatorului Delta Controls", a sustinut managerul Cosmin Covalcie.

Compania Sistec a fost infiintata in anul 1994 si a avut anul trecut o cifra de afaceri de peste 18 milioane de dolari. Sediul central al companiei se afla la Cluj-Napoca, dar firma s-a extins, deschizand puncte de lucru in Bucuresti, Iasi si Timisoara.

Delta Controls, marca cu care colaboreaza Sistec, este lider mondial in proiectarea si productia de echipamente si solutii de cladiri inteligente, cu centrul operational in Canada. Delta Controls a implementat pana in acest moment proiecte de acest tip in peste 40 de tari, de pe sase continente.