Contractul dintre Primaria Cluj si SC APO SA a fost reziliat la inceputul acestui an, printr-o hotarare de Consiliul Local, dar administrarea principalelor piete ale municipiului Cluj-Napoca ramane in continuare in sarcina firmei APO.

Aceasta msaura este tributara intentiei ca pietele sa ramana active pana la preluarea lor de catre un departament specializat al primariei.

In sedinta Consiliului Local de astazi va fi dezbatut un proiect de hotarare referitor la continuarea activitatii de desfacere a produselor agroalimentare in municipiu.

Din acest motiv, s-a realizat un protocol de colaborare intre Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca si SC APO SA, avand ca obiect administrarea temporara a pietelor agroalimentare. Primaria a atribuit firmei APO administrarea pietelor, fara motive intemeiate, intrucat investitiire realizate de catre aceasta firma sunt minimale.

In anii in care APO a administrat pietele clujene, desi a era obligata prin contract sa realizeze o serie de investitii pentru modernizarea pietelor, aceste investitii nu s-au concretizat, singurele achizitii realizate de firma fiind mesele pe care sunt comercializate produsele agroalimentare.

Principala ingrijorare prezentata de primarul Emil Boc in legatura cu rezilierea contractului dintre primarie si firma APO este posibilitatea ca firma desemnata pentru administrare sa intrerupa temporar activitatea pietelor si in acelasi timp sa dispuna la dezinstalarea meselor si a altor achizitii si investitii minimale realizate in decursul anilor in care a administrat petele clujene. Prin urmare primarul Emil Boc a propus un proiect ce va fi dezbatut in cadrul sedintei Consiliului local in cursul zilei de azi pentru incheierea unui nou protocol de colaborare cu firma APO SA pentru pietele Flora, piata Zorilor, Hermes, piata Mihai Viteazul.

Protocolul va fi o masura provizorie pana la data receptionarii constructiilor edificate pe amplasamentele pietelor agroalimentare. Primaria intentioneaza realizarea unei licitatii publice pentru terenul situat in piata Mihai Viteazul in vederea construirii unui parking suprateran.

Protocolul a fost semnat de catre directoarea Directiei Domeniului Public si Privat, Dacia Crisan care nu a putut fi contactata pentru a oferi detalii legate de necesitatea semnarii unui nou contract cu SA APO SRL si mai ales termenii stabiliti in cadrul acestui nou contract.