Consilierii judeteni se vor intruni in cursul zilei de azi pentru a supune la vot o serie de propuneri vizand judetul Cluj. Prin intermediul acestor proiecte se doreste cresterea nivelului de investitii in judet.

Centru Multifunctional pe Calea Turzii

Unul dintre proiectele propuse isi doreste dezvoltarea investitiilor locale prin concesionarea unui teren in marime de aproximativ 3500 de metri patrati, situat pe Calea Turzii nr. 2-14 si care figureaza ca propietate publica a judetului Cluj.

Terenul este propus pentru concesionare in vederea construirii unui Centru Multifunctional care va include un garaj subteran, birouri, cabinete medicale, notariale si pentru avocati, spatii comerciale, galerii de arta, sali de conferinte, centru de afaceri.

Perioada de concesionare este de 49 ani, motivul invocat pentru o concesionare pe o durata asa de mare fiind volumul investitiilor necesare si durata de amortizare a acestora. De asemenea, pe aceeasi suprafata de teren se va amplasa o sala de sport care va ocupa parterul constructiei.

Aceasta sala va fi inclusa in structura Centrului Multifunctional, fiind finantata de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului – Compania Nationala de Investitii.

Conceptia arhitecturala va fi modelata astfel incat subsolul si etajele superioare suprapuse salii de sport sa poata fi realizate si utilizate de catre concesionar.

Proiectul propune ca protocoalele de colaborare cu Compania Nationala de investitii pentru finantarea si realizarea salii de sport sp fi intocmite de catre Consiliul judetean Cluj.

Concesionarea terenului se va face prin licitatie publica, iar durata maxima pentru realizarea investitiilor va fi de 36 luni de la semnarea contractului de concesiune. Valoarea terenului de 3500 de metri patrati situat pe calea Turzii a fost estimata la aproximativ 700 de mii de euro, pretul unui metru patrat fiind calculat la 200 de euro.

Un nou Tetarom

Tot la capitolul realizarii unor programe de dezvoltare regionala, in sedinta ordinara a Consiliului judetean din cursul zilei de azi se va propune, prin intermediul unui proiect, initierea demersurilor in vederea asocierii Consiliului Judetean Cluj cu Consiliul Local al Comunei Floresti in vederea construirii parcului industrial Tetarom.

De asemenea, se va propune aprobarea initierii demersurilor, inclusiv a studiului de fezabilitate pentru terenul pe care se propune a se realiza parcul industrial, teren in suprafata de 120 hectare, situat in Localitatea Floresti, pe malul stang al Somesului Mic.

Necesitatea crearii unui nou parc industrial Tetarom 3 se pare ca vine ca urmare a succesului inregistrat de catre celelalte doua parcuri, a caror spatii au fost ocupate integral intr-un timp foarte scurt de catre firmele interesate.

De asemenea proiectul sustine ca realizarea unui mediu de afaceri favorabil dezvoltarii industriale va avea un impact direct asupra cresterii competitivita‘ii industriale. Consiliul Judetean Cluj este actionar la SC Tetarom SA, societatea administrator a parcului industrial.