Autoritatile locale din Ramnicu Valcea au luat hotararea de a construi un camin de batrani in incinta unui restaurant. Primarul Ramnicului, Mircia Gutau s-a hotarat sa demareze constructia in acest an.

Viitorul camin de batrani se afla – culmea – exact langa cel a carui constructie a inceput de mai multi ani, dar nu a fost finalizata din cauza lipsei banilor. Locatia noului camin este cartierul Ostroveni, langa actuala cladire a Caminului de batrani, in sediul unde a functionat restaurantul "Cocosul de Aur".

"Actualul camin, a carui constructie a demarat in anul 1999 este un colos neacceptat de normele Uniunii Europene, care presupun ca un camin de batrani trebuie sa ofere maxim 100 de locuri, astfel incat persoanele care beneficiaza de serviciile institutiei sa aiba intimitate, sa se simta ca acasa.

In plus, pentru finalizarea lui sunt necesare aproximativ 150 de miliarde de lei, bani pe care bugetul local nu ii are." – a spus primarul.

Conform hotararii de consiliu local adoptata in luna februarie a acestui an actuala cladire a Caminului de Batrani va fi scoasa la vanzare prin licitatie, iar cu bani obtinuti vor fi folositi, conform declaratiilor primarului pentru construirea unui nou camin, care va avea 80 de locuri si va asigura persoanelor din Ramnic care au

ramas fara sprijin la batranete tot confortul necesar. Primarul Mircia Gutau intentioneaza sa finalizeze aceasta constructie in cursul anului 2007.