Asociatia pentru Implementarea Democratiei din Romania si Directia Generala Anticoruptie din Ministerul Administratiei si Internelor au realizat recent un sondaj de opinie, pe un esantion de 1385 elevi si studenti cu varste cuprinse intre 14 si 28 de ani, privitor la perceptia tinerilor asupra fenomenului coruptiei in interiorul Ministerului Administratiei si Internelor.

Conform acestui sondaj Jandarmeria Romana este perceputa, alaturi de Inspectoratul pentru Evidenta Persoanelor, ca cea mai putin corupta institutie. Chestionarul a fost completat atat pe internet cat si prin interviu, la solicitarea organizatorilor de catre subiecti sau voluntari ai asociatiei EURO 26 Romania si Asociatia pentru Implementarea Democratiei din Romania.

Au raspuns la ancheta subiecti din 79 de localitati urbane si rurale din toate judetele tarii, esantionul fiind proportional pe sexe.

A reiesit astfel ca tinerii au sesizat mai multe acte de coruptie savarsite de lucratorii Ministerului Administratiei si Internelor in mediul rural si in orasele foarte mici, decat cele din marile orase. Tinerii moldoveni, olteni si dobrogeni cunosc cele mai multe fapte de acest fel.