Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, va sprijini un nou proiect destinat construirii de locuinte pentru clujeni. Materializarea proiectului ar putea aduce Clujului aproximativ o mie de noi locuinte sociale.

Primarul clujean si-a declarat ieri sustinerea pentru un proiect de construire a aproximativ o mie de case in zona B-dul Muncii-Someseni. Zona se va numi "Cartierul Tineretului" si va avea o suprafata de aproximativ 203 hectare. Proiectul este menit sa rezolve o problema presanta a Clujului& cererea mare de locuinte sociale.

In cazul in care Consiliul Local va aproba acest proiect, urmatorul pas va consta in contractarea unei firme private, prin licitatie publica. Firma castigatoare va fi nevoita sa acopere contravaloarea terenului prin construirea unui numar de minim 650 de locuinte individuale si 250 de locuinte colective.

Boc spune ca in alegerea firmei se va tine cont de numarul de locuinte care figureaza in oferta acesteia. Pe langa constructia de locuinte, firma desemnata va fi obligata sa suporte toate cheltuielile necesare construirii infrastructurii. Constructorul va trebui sa construiasca si un sediu de politie, o unitate sanitara si o scoala, care sa deserveasca noul cartier. Lucrarile vor trebui finalizate in cel mult trei ani de zile.