Caietul de sarcini a fost cumparat de doua firme, Imo Management Romania si Rewe, prima dorind sa realizeze un atelier de reparatii pentru autobuze si autovehicule grele, iar a doua un centru logistic de aprovizionare pentru un lant de magazine Penny Market, ce urmeaza sa se deschida in zona. „Oferta germanilor de la Rewe a fost, din start, mai buna si mai serioasa.

Au venit cu argumente si o documentatie stufoasa, pe cand Imo a prezentat o oferta pe doua coli. Oricum, ambele oferte financiare au fost destul de slabe", a declarat Mircea Parv, presedintele comisiei de licitatii. Pentru vanzarea terenului de 11 de hectare, consilierii locali au hotarat o valoare de 5 euro/ mp, astfel ca pretul de pornire a licitatiei a fost stabilit la 1,64 milioane de le

Dupa negocieri, firma germana a reusit sa se impuna prin angajamentele asumate.

Chiar daca Rewe a plusat cu doar 10000 de lei fata de oferta initiala, dupa licitatia de ieri, reprezentantii firmei germane au semnat un angajament prin care vor plati suma integrala, de 1,72 milioane de lei plus TVA, in momentul semnarii actelor de vanzare si vor contribui cu 3000 de lei pentru proiecte comunitare pana la sfarsitul anului 2006.

Concernul german Rewe este unul dintre liderii europeni din domeniul alimentar, fiind reprezentat in 14 tari europene, cu o cifra de afaceri de 40 de miliarde de euro si cu 187.000 de angajati. In Romania, concernul este prezent prin liniile de desfacere Billa, Selgros, XXL Megadiscount si Penny Market.

In Turda, Rewe va deschide un centru logistic care va opera pe o raza de 300 km, urmand sa deserveasca magazinele Penny Market care se vor deschide in acest perimetru. „Am deschis 20 de magazine in sudul tarii si cateva in Transilvania, dar vrem sa ne dezvoltam si in aceasta parte a tarii.

Ne-am propus sa realizam 60 de obiective, in decurs de patru ani", a declarat Calin Filipescu, project manager la Rewe Romania. Cumparatorii terenului de la Turda si-au manifestat interesul de a semna actele imediat dupa incheierea termenului legal de 15 zile in care se pot depune contestatii.