Problema transportului public ar fi trebuit deschisa de mai multa vreme. Aceasta este opinia viceprimarului PD, Daniela Vasioiu care a precizat ca in cadrul unei conferinte de presa ca a solicitat in nenumarate randuri ca acest aspect sa fie dezbatut in Consiliul Local la fel cum a fost si cu salubrizarea municipiului.

„Luna de luna am solicitat acest lucru, s-au dat termene dar nu s-au respectat, nu se doreste rezolvarea acestor probleme.

Indiferent ce se va intampla, atata vreme cat voi mai fi in aceasta functia pana la expirarea mandatului ma voi opune cu vehementa ca aceste sectoare de activitate sa treaca ilegal in gestionarea unor privati indiferent cat de mult isi doresc unii acest lucru". Viceprimarul a adus in discutie problema societatii Braicar pe care primarul „doreste inca de la preluarea mandatului sa o desfiinteze.

A incercat fel de fel de metode dar nu au mers, a incercat separarea transportului electric de cel auto, a microbuzelor de restul transportului, a incercat si a reusit modificarea traseelor cu buna stiinta ale operatorilor privati desi legea interzice imperativ acest lucru, dar nu conteaza, tocmai pentru a diminua incasarile societatii Braicar si a o face neprofitabila. Cu toate aceste incercari, societatea a iesit in profit, ce-i drept minor".

Viceprimarul Vasioiu a precizat ca a avut loc si licitatia pentru externalizarea serviciului de control deoarece s-a observat ca exista o „intelegere" intre controlori si conducatorii auto lucru care a dus catre diminuarea incasarilor.

Totodata viceprimarul a spus ca in urma discutiilor purtate cu directorul societatii, ing. Cornel Sandulescu s-au propus fel de fel de solutii cum ar fi descongestionarea municipiului de mijloacele de transport care sunt abandonate si care ocupa spatiile de parcare iar nimeni nu ia masuri.

„Societatea a venit cu solutia ca pe cheltuiala proprie sa ridice aceste mijloace de transport urmand ca din valorificarea acestora, daca proprietarul nu il revendica, sa isi recupereze aceasta suma. Pentru aceasta solutie nu am primit raspuns din partea primarului".

O alta unitate care se vrea a fi „decapitalizata" de primarul Cibu este „Seroplant". Viceprimarul a precizat ca s-a gasit solutia taierii arborilor iar banii sa intre in contul celor doua unitati „Seroplant" si Braicar dar nu s-a primit raspunsul nici la aceasta solutie.

„Se doreste falimentarea societatilor care sunt in directa subordonare a Consiliului Local. „Seroplant" are de primit 20 miliarde lei de anul trecut pentru servicii prestate si confirmate de catre municipalitate, bani care nu au fost primiti nici pana astazi. Evident ca nici contravaloarea serviciilor pe acest an nu a fost platita.

Din discutia purtata cu primarul Cibu si cu directorul Seroplant am aflat ca nu va primi niciodata banii pe care ii are de primit cu un argument care pe mine m-a lasat fara replica: directia nu are datorii la furnizori.

La un astfel de raspuns imi pun si eu intrebarea: cum a condus domnul primar o societate? Deci nu platim o datorie restanta pentru ca societatea nu are datorii la furnizori. Scopul falimentarii este, probabil, scoaterea la licitatie si a acestui segment si a adjudecarii acesteia de catre un client.

Am inteles ca deja s-a inregistrat la registrul comertului o societate cu profilul „intretinere spatii verzi". Cu buna stiinta se doreste falimentarea acestor societati iar acest lucru a inceput de cand am ajuns in Primarie.

Probabil ca aceasta este politica pe care vrea sa o faca domnul primar: totul sa se externalizeze, municipalitatea sa nu mai aiba nimic, vedeti modul cum abordeaza problema, nu avem bani pentru teatru, pentru salubrizare, pentru caini, pentru intretinerea spatiilor verzi.

Trebuie sa ne spuna si noua despre acest mod de abordare si cand vine cu astfel de abordari trebuie sa aiba girul Consiliului Local si atunci poate face orice. Nu sa umble cu astfel de metode oculte pentru a-si realiza scopul".

In ceea ce priveste „dorinta" primarului de a inchiria microbuzele Braicar-ului societatilor private pentru ca sunt neprofitabile, viceprimarul Vasioiu a explicat ca acest lucru nu este posibil deoarece Braicar este societate comerciala care functioneaza in baza legii nr.31 si care „are un Consiliu de Administratie, o Adunare Generala, un director general care pune in aplicare hotararile Consiliului de Administratie si nu deciziile aberante ale primarului. Nu are nevoie de votul consilierilor locali ci de votul Consiliului de Adminsitratie al Braicar.

Orice propunere si discutie vis-a-vis de revigorarea acestei societati o poarta si cu mine. Acolo sunt specialisti nu oameni care sa raspunda la comenzi politice. Daca se va ajunge la asa ceva, ceea ce vreau sa nu cred, asta inseamna primul pas in vanzarea societatii".