La Cluj-Napoca ploua cu investitori straini. Dupa ce firma de consultanta Nervia Consulting a reusit sa atraga la Turda o investitie de 5 milioane de euro, care va crea 250 de noi locuri de munca (spaniolii de la Manufactura Moderna de Metales, societate care are sediul la Barcelona, vor construi la Turda o fabrica de componente metalice pentru automobile), acum Clujul este extrem de aproape de o investitie colosala, de 60 milioane de euro.

Societatea spaniola Inalsa intentioneaza sa realizeze la Cluj-Napoca o afacere care va avea ca obiectiv principal de activitate extrudarea aluminiului si fabricarea de componente din aluminiu pentru usi si ferestre. Proiectul, care se va intinde pe o perioada de 3-5 ani si va crea 300-350 noi locuri de munca, va cuprinde o hala imensa, de 35.000 mp.

Reprezentantii firmei spaniole, directorul general al grupului, Miguel Angel Gimeno si presedintele Jaime Llantade, au vizitat o serie de tari din Europa de Est, precum Polonia, Cehia si Romania pentru a stabili viitoarea locatie a afacerii. In Romania, spaniolii de la Inalsa au fost la Brasov, Bucuresti, Sibiu, Ploiesti si Cluj-Napoca.

O decizie finala in ceea ce priveste viitoarea locatie a investitiei va fi luata de partea spaniola pana la finele lunii august, investitia urmand sa fie demarata din luna septembrie.

In urma intalnirilor cu primarul Emil Boc, presedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Nicoara, si cu reprezentantul Camerei de Comert si Industrie, Stefan Dimitriu, spaniolii au marturisit ca, daca va fi sa fie Romania, locatia va fi in judetul Cluj.

“Nici nu au inceput lucrarile la prima hala de la Turda, ca, iata, deja suntem pe punctul de a duce o noua investitie, mult mai mare, la Cluj. Va fi o investitie extrem de importanta pentru Cluj, intrucat spaniolii folosesc tehnologie de ultima ora, totul fiind automatizat”, a declarat reprezentantul firmei de consultanta Nervia Consulting, Adam Ambrus.

Legaturile societatii de consultanta Nervia Consulting cu firmele spaniole se datoreaza faptului ca Nervia Consulting este reprezentantul Guvernului din Aragon, Spania. In cazul in care Clujul va fi ales ca viitoare destinatie a investitiei, in prima faza se va crea o hala de 12-14.000 mp, Investitia va fi de 15 milioane euro si va crea aproximativ 75 de locuri de munca