Box… fotbalistic

Un scaun de la barul hotelului Dacia-Continental ne-a povestit ca, nu demult, sub privirile ingaduitoare ale primarului Petru Filip, presedintele FC Bihor, Alexandru Satmareanu, i-a tras o palma zdravana impresarului Ionel Codoban. Dupa care l-a luat de gat, l-a scuturat bine si chiar l-a amenintat ca il calca cu masina.

Motivul scandalului dintre cei doi este legat de transferul jucatorilor Vatca, Stan si Gado la Otelul Galati. La momentul respectiv, s-a incheiat si o anexa la contract, potrivit careia, in cazul in care Otelul reusea sa se salveze de la retrogradare, urma sa plateasca 400 de mii de euro in plus fata de penibila suma de 70 de mii de euro cu care au fost vanduti cei trei jucatori.

Daca obiectivul nu ar fi fost indeplinit, cei trei, plus un jucator ales de conducerea FC Bihor, s-au fi intors la Oradea. Ei bine, Otelul a ramas in Divizia A, iar conducerea echipei a virat banii in contul impresarului celor trei, Ionel Codoban. Care i-a spus lui Satmareanu ca nu ii mai da nici un ban.

Satmareanu a vazut rosu in fata ochilor si, dupa cum va spuneam, i-a aplicat o corectie fizica lui Codoban. Dar, cum banul este ochiul dracului, cei doi probabil se vor impaca.

Bani pentru figuratie

Ca sa ramanem tot la Codoban, va spunem si ce ne-a soptit o pasarica care zbura deasupra cantonamentului celor de la Forex Brasov inaintea meciului de baraj cu FC Bihor. Impresarul - insotit de Constantin Bigan, care i-a asigurat pe „padurari” ca omul este de incredere - i-a vizitat pe brasoveni cu scopul clar de a le vinde meciul cu FC Bihor.

Suma ceruta initial a fost de 200 de mii de euro, dar, dupa indelungi negocieri, s-a ajuns la 120 de mii de euro. In contul acestor bani, Codoban a promis ca Mijanovic, Luput, Foro si Strapak vor face „figuratie”. Ceea ce s-a si intamplat. Daca banii au fost incasati sau nu si, daca da, cat a luat fiecare „figurant”, pasarica nu mai stia…

Pe apa… Crisului

CS Crisul Oradea va trece, in curand, ca si alte cluburi similare din tara, in „subordinea” Ministerului Administratiei si Internelor. Ministrul Vasile Blaga a declarat, recent, ca va aloca o parte din bugetul institutiei pe care o conduce cluburilor pe care le va prelua in administrare, dar ca suma va fi de pana la 10 ori mai mica decat buget actual al respectivelor cluburi.

In aceste conditii, si CS Crisul va fi obligat sa se gospodareasca singur, sau sa cedeze din sectii altor cluburi. La un „manager” precum Titi Frent, suntem siguri ca oradenii vor alege varianta a doua.

Telefonul nu (ne) mai suna

De cateva zile, angajatii Directiei Judetene de Sport Bihor au mai voie sa foloseasca telefoanele institutiei decat pentru a raspunde la ele. De vina pare sa fie ultima factura, „incarcata” serios de catre unii angajati care au sunat in dreapta si in stanga mai mult in interes personal decat de serviciu.

Care va fi modul in care inspectorii vor comunica, de acum inainte, cu reprezentantii cluburilor sportive din judet si cu presa nu se stie. Cert este ca acestia nu vor folosi telefoanele mobile proprietate personala, pentru ca salariile nu le permit un astfel de „lux”. Credem ca masura luata de directorul Ioan Bungau este una mult prea aspra.

Putea, eventual, sa verifice cui apartin numerele la care s-a sunat mai mult si sa gaseasca o modalitate de pedepsire a celor „vinovati”. Inr-un secol in care comunicarea inseamna totul, decizia sa ni se pare cel putin bizara…

Pe apa… salii

Situatia Salii Sporturilor din Oradea este inca ambigua. Agentia Nationala pentru Sport nu se grabeste sa ia decizia trecerii acesteia in administrarea Primariei Oradea. O placa de faianta de la dusuri ne-a soptit, zilele trecute, ca, desi administratorii se plang din cauza consumului mare de apa, chiuvetele si dusurile „curg” cat e ziua de lunga din cauza robinetilor stracati.

Daca pentru reparatia capitala a salii este nevoie de o suma foarte mare, repararea dusurilor si a chiuvetelor nu credem ca presupune un efort financiar deosebit. Un procent unitar din banii obtinuti, numai anul acesta, din inchirierea salii pentru diverse expozitii. Sau din inchirierea terenului amatorilor de fotbal in sala. Cum, acela e ciubucul sefului? Scuze…