Consilierul PD Turda Lucian Cordis a anuntat ca s-a inscris in PSD. El si-a motivat decizia prin faptul ca dupa alegerile din 2004 nu s-a integrat la PD. Lucian Cordis a fost ales pe listele PUNR, dar apoi a trecut la PD, dupa ce pina in 1998 a fost membru PNTCD.

Mare amator de fotbal si fost presedinte al echipei locale, Lucian Cordis considera PSD-ul local drept "Real Madrid". "E o onoare sa te transferi la Real Madrid", a spus el. Lucioan Cordis a primit functia de vicepresedinte PSD Turda si a fost creat un departament special pentru el.

Pina la cooptarea lui Lucian Cordis, PSD Turda a pierdut doi consilieri: Virgil Blasiu si Aurel Bolog. Ambii au fost membrii vechi ai PSD, Blasiu fiind si primar in perioada 1996-2004. Cei doi au spus ca pleca din PSD pentru ca actuala conducere nu mai are orientari social-democrate.

Insa, neoficial, cei doi au plecat pentru ca in cazul in care si-ar fi declarat aparteneta la PSD era pregatit un plan prin care erau demisi din partid, in locul lor urmind a intra urmatorii candidati pe lista de la alegerile din 2004.

Din cei 21 de consilieri din Turda, 20 si-au depus declaratia de apartenenta politica, fiind consemnate 3 cazuri in care consilierii "au schimbat macazul".

Un alt caz ar putea fi cel al consilierului PD Corneliu Sirbu, care ar prefera sa devina independent, in loc sa-si mentioneze apartenenta la PD, speriat ca dupa aceea va fi dat afara din partid si va pierde locul din Consiliu, pe motiv de indisciplina, fiind frecvent un opozant al proiectelor initiate de primarul PD Tudor Stefanie sau de consilierii Aliantei.