Conducerea Centrului Cultural Francez isi exprima nemultumirea fata de asocierea nedorita a numelui sau cu cel al companiei canadiene "Gabriel Resources" pe afisele si materialele publicitare ale Festivalului international de teatru experimental "Man.In.Fest" organizat la Cluj-Napoca in aceasta saptamana.

In calitate de partener al companiei clujene independente "Teatrul Imposibil", organizatoarea festivalului, ajuns la acea a doua editie, Centrul Cultural Francez isi justifica pozitia fata numele investitorului care doreste sa demareze un proiect minier la Rosia Montana, in Muntii Apuseni.

Reprezentantii Centrului precizeaza ca nu au stiut informatia dinainte de inceperea festivalului, mai precis nu au fost anuntati cine va fi sponsorul oficial al "Man.in.fest".

"Daca am fi fost cunoscut acest fapt, ne-am fi definit pozitia de partener al festivalului in functie de aceasta informatie", a afirmat unul dintre reprezentantii insti-tutiei de cultura.

Aceasta luare de pozitie nu contesta, insa, calitatea manifestarilor organizate de "Teatrul Imposibil"", un partener cu care Centrul a colaborat si cu care spera sa continue parteneriatele in viitoarele proiecte culturale.