La tehnologia informatiei, primul loc l-au ocupat Sistec si Net Brinel (la categoria intreprinderi mari), ISDC Romania si Frosys (mijlocii). Automobile Componente Electrice (intreprinderi foarte mari) s-a clasat pe prima pozitie la echipamente electrice. Pe primul loc categoria telecomunicatii a fost Astral Telecom (intreprinderi mari), preluata, in toamna anului trecut, de UPC.

In industria extractiva, cea mai buna s-a dovedit Bega Minerale Industriale (intreprinderi mari), iar la produse primare, Terapia (mari intreprinderi).

Electrica Distributie si Compania de Apa Somes s-au clasat pe primul loc la producerea, transportul si distributia energiei, iar in industria metalurgica, prima pozitie au ocupat-o Eckerle Romania (intreprinderi mari) si FMP Rom (mijlocii). La masini si echipamente, primul loc l-au acontat Napomar (intreprinderi mari) si Tehnofrig (mijlocii).

In industria lemnului si celulozei, prima pozitie au ocupat-o Rondocarton Apahida (intreprinderi mari) si Tiger Somes (mijlocii), iar in cea a mobilei, Sortilemn Gherla (intreprinderi foarte mari), Libertatea (mari) si Antares Romania (mijlocii).

La textile, cele mai bune au fost LCS Conf (intreprinderi foarte mari), Held Fashion (mari) si Leotex Industries (mijlocii), iar la pielarie CD Bons (intreprinderi mari) si Class Shoe (mijlocii).

In industria alimentarat, primele s-au pozitionat Trustul de Instalatii Montaj si Constructii (intreprinderi mari) si Electrogrup (mijlocii), iar la servicii, Via Terra West (intreprinderi mari) si Via Terra Spedition (mijlocii).

La categoria servicii generale, competitia a fost castigatat de Dacia Service Cluj Feleac (intreprinderi mari), iar la serviciile de salubritate pe prima treaptat s-au clasat Brantner Veres (mari) si Brantner Servicii Ecologice (mijlocii), douat societatti cu actionari comuni.

La sanatate, pozitia de frunte a ocupat-o Centrul Medico-chirurgical Universitar Interservisan (intreprinderi mijlocii), iar la comert, Kueryo Import Export (mijlocii) a avut intaietate. Comertul cu ridicata a produselor agricole a consacrat, pe prima pozitie, pe Elboris Com (intreprinderi mari) si pe General Forest (mijlocii).

Iar cel cu ridicata al produselor, altele decat nealimentare, pe Secpral Pro Instalatii (intreprinderi mari) si Epinvest (mijlocii). La comertul cu autovehicule si piese de schimb, pe primul loc s-au pozitionat Autoworld (intreprinderi mari) si Gimarom Invest (mijlocii).

Mexxem (intreprinderi mari) si Central (mijlocii) - magazinul din centrul Clujului - au ocupat prima treaptat a podiumului la comertul cu amatnuntul. In sfarsit, activitatea hotelierat a fost dominatat de AB Onix (intreprinderi mijlocii), iar la restaurante, baruri si cafenele, pe primul loc a iesit Agrirom (mijlocii).

Aflat la cea de-a XIII-a editie, topul firmelor membre ale CCI reprezintat o manifestare anuala a mediului de afaceri clujean, prin care sunt promovate societatile cu cele mai bune rezultate din anul financiar precedent.

Primele clasate (societati mari si foarte mari)

Echipamente electrice: Automobile Componente Electrice

IT: Sistec, Net Brinel

Telecomunicatii: Astral Telecom

Industria extractiva: Bega Minerale Industriale

Produse primare: Terapia

Energie: Electrica Distributie, Compania de Apa Somes

Industria metalurgica: Eckerle Romania, FMP Rom

Masini si echipamente: Napomar

Lemn si celuloza: Rondocarton Apahida

Mobilat: Sortilemn Gherla, Libertatea

Textile: LCS Conf, Held Fashion

Industria alimentara: Trustul de Instalatii Montaj si Constructii

Servicii: Via Terra West, Dacia Service Cluj

Servicii de salubritate: Brantner Veres

Comert: Elboris Com, Secpral Pro Instalatii

Comert cu autovehicule: Autoworld

Comert cu amanuntul: Mexxem

Sursa: CCI Cluj - Top 2005

Clasamentul exportatorilor

1 ACE

2 Sortilemn Gherla

3 Mechel Campia Turzii

4 Samus Mex Dej

5 LCS Conf

6 Somes Dej

7 Eckerle Romania

8 Held Fashion

9 Terapia

10 Casirom

Sursa: CCI Cluj - Top 2005