UDMR Mures prin vocea presedintelui sau Kelemen Atilla a tinut sa ofere un raspuns atacurilor si jignirilor aduse de catre vicepresedintele PC Mircea Chelaru, sambata, 18 noiembrie, la Targu Mures. Asa cum ati putut citi in editia de luni a cotidianului nostru, Chelaru sustinea ca liderii UDMR sunt un pericol pentru comunitatea maghiara.

Kelemen a precizat ca actualul vice PC a fost membru activ si chiar presedinte al PUNR si ca "poate reprezinta si acum aceleasi interese".

"Discursul si orientarea politica spre un nationalism extremist sunt arhicunoscute de catre toata sfera politica romaneasca, asa incat declaratiile sale nu mai impresioneaza pe nimeni", a spus Kelemen, reamintind ca UDMR, in ultimii 16 ani, nu si-a schimbat cu nimic discursul si ca aceleasi probleme care se discutau cu ani in urma sunt reluate cu insistenta de catre Mircea Chelaru.

"Singurul scop real al respectivei declaratii politice de la Targu-Mures este castigarea de capital politic pentru Partidul Conservator si mai ales pentru Mircea Chelaru in mod personal. Se speculeaza prea mult opinii si articole ale mass-media din Ungaria care nu au asentimentul si acceptul UDMR.

Sunt deacord cu faptul ca exista o multime de cazuri in Europa de manifestari violente si chiar teroriste, dar cei 16 ani de comuniune romano-maghiara in Romania post-decembrista au aratat la noi lipsa unui astfel de pericol", sustine Kelemen.

Mai mult deputatul UDMR s-a declarat dezamagit de lipsa de consecventa a politicienilor romani in discutiile cu UE "Un lucru se spune in tara si cu totul altceva in discutiile cu UE", a mai spus acesta.

Conservatori fara sprijin

Intrebat daca UDMR se simte amenintat de initiativa PC cu privire la realizarea unei motiuni simple la adresa Guvernului, Kelemen Atilla nu crede ca in momentul de fata, conservatorii detin destul sprijin politic pentru realizarea unei astfel de actiuni. Deputatul UDMR s-a aratat contrariat de faptul ca un partener la guvernare poate sa fie atat de duplicitar in discursul politic.

"In cadrul acestei coalitii de guvernare sunt multi care participa doar cu numele si nu ar trebui sa faca parte din ea". In plus Kelemen crede ca doar o parte din membri PC, si anume cei care provin din fostul PUNR in frunte cu Mircea Chelaru, impun in discursul partidului astfel de probleme.