In comuna aradeana Barzava va fi construita o filiala SMURD. In aceasta localitate este reabilitata Statia de Pompieri. Aici va fi organizat un serviciu SMURD. Scopul infiintarii noii unitati de pe Valea Muresului este de a oferi un ajutor cat mai rapid si eficient celor care au nevoie de prim-ajutor, in conditii extreme: accidente rutiere, incendii sau inundatii.

Valoarea proiectului se ridica la 400.000 lei. O parte din suma, respectiv 20.000 euro, va fi asigurata pe baza programului “REMSSY4”, destinat special infiintarii de filiale SMURD. Matthias Kerker, reprezentantul proiectului, s-a intalnit cu presedintele Consiliului Judetean, Iosif Matula.

El a subliniat importanta infiintarii de astfel de centre, avand in vedere faptul ca multe vieti pot fi salvate datorita promptitudinii interventiilor.

O parte din lucrari vor fi sustinute financiar si de administratiile locale de pe Valea Muresului care vor beneficia de acest serviciu. “Am purtat o serie de discutii atat cu Marcel Lucaciu, inspector-sef la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, cat si cu dr. Monica Puticiu, din cadrul Unitatii de Primiri Urgente Arad despre infiintarea de centre SMURD pe Valea Muresului.

Foarte important este faptul ca primarii din localitatile Barzava, Conop, Varadia de Mures si Savarsin au raspuns prompt acestei solicitari si ca nu va fi singurul centru SMURD care isi va deschide portile in acest an. Urmatoarele centre vor fi infiintate la Chisineu Cris si Sebis“, a mai spus presedintele CJ, Iosif Matula.