Lucrarile de reabilitare a zidului Cetatii medievale a Sighisoarei, surpat in urma ploilor abundente de anul trecut, a fost reabilitat. "Lucrarea la zid este in mare parte finalizata. Potrivit proiectului, mai trebuie doar placat cu piatra zidul ridicat", a declarat primarul orasului muresean, Dorin Danesan.

Potrivit edilului, din cele circa 12 miliarde lei vechi, cat a costat lucrarea, constructorul ar mai avea de incasat doar circa 2 miliarde lei vechi. "Banii i-am primit, mai putin cei de la «Romania Frumoasa». In ceea ce priveste fondurile de la minister, constructorul si-a incheiat conturile cu acesta", a afirmat Danesan.

Cu toate acestea, primarul a atras atentia ca daca problema celor 35 de metri de zid prabusit s-a rezolvat, exista alte portiuni ale Cetatii medievale care pot oricand sa se prabuseasca.

"Sunt si alte portiuni de zid care risca sa se prabuseasca. Noi am facut sesizari nenumarate la minister, la forurile superioare, dar nu am primit nici un raspuns. Unele portiuni din zid, daca se darama, vor afecta si proprietatile private din zona", a mai afirmat edilul.

Potrivit aceleiasi surse, cea mai expusa zona este cea de langa Turnul Cositorilor.