Sediul Biroului vamal din Targu-Mures va ramane in continuare in incinta unei firme private. Vama va functiona tot la firma "Georgia Group", patronata de afaceristul Sorin Terbea. Societatea acestuia a gazduit aproape sase ani vama intr-un spatiu propriu, fara sa ceara chirie.

El a scos, insa, profit de la comisionarii vamali care au inchiriat spatii de la "Georgia Group" si care ii varsau lunar circa 6.000 de euro in conturi.

Intrarea in UE a schimbat insa datele problemei. Aproape toti co-misionarii vamali au reziliat contractele de inchiriere cu firma lui Terbea, deoarece activitatea lor in vama s-a redus drastic, fapt ce l-a determinat, pe patronul SC Georgia Group SA sa ceara chirie Directiei Regionale Vamale Brasov, incepand cu data de 1 aprilie.

"Agentia Nationala de Administrare Fiscala-Directia Regionala Vamala Brasov isi manifesta dorinta de a ramane la noi in orice conditii. Eu ofer birouri, depozite, spatii de parcare, arhiva pentru vama", spune Terbea.

El spune ca conducerea Directiei Regionale Vamale Brasov, in subordinea careia se afla biroul din Targu-Mures, i-a cerut sa anunte pretentiile fi-nanciare si posibilitatile de contorizare individuala a consumurilor.

Terbea sustine ca, fata de banii incasati de la comisionarii vamali, chiria ceruta Vamei va fi mai mare, dar ca aceasta se justifica in conditiile in care simpla mutare a sistemului informatic si a cablajelor dintr-un loc in altul.

Angajatii Biroului Vamal Targu-Mures spun ca nu pot da relatii in legatura cu subiectul legat de posibila mutare a vamii.