Memoriul ajuns pe masa presedintelui Traian Basescu, mentionat de acesta la bilantul Parchetului General este, de fapt, documentul trimis autoritatilor statului de Arpad Paszkany. Omul de afeceri clujean se afla de cateva saptamani in strainatate, in timp ce, la Cluj, procurorii DIICOT l-au citat ca invinuit in dosarul "Gazeta 2".

Disjunsa din deja celebrul dosar "Gazeta", noua cauza penala se refera la infractiunea de spalare de bani si instigare la luare de mita.

Concret, noua dintre managerii trustului de presa "Gazeta" sunt acuzati ca ar fi folosit in interes propriu bani si bunuri obtinute prin santaj. Arpad Paszkany, un presupus complice al celor noua, este acuzat ca l-ar fi indemnat pe presedintele trustului, Liviu Man, sa primeasca foloase necuvenite din partea unui concurent al omului de afaceri clujean, Iulian Dascalu.

"Romania libera" a publicat saptamana trecuta fragmente din memoriul adus ieri in discutie de seful statului, iar in editia nationala de astazi a ziarului puteti afla amanunte despre acest subiect.