Reporterii Monitorului de Prahova s-au interesat pentru dumneavostra la Halele Centrale din Ploiesti de preturile alimentelor pentru masa de Pasti. Astfel am putut calcula cat costa mancarea pentru o familie de patru persoane in aceasta perioada de sarbatoare. In mod traditional, mielul nu ar trebui sa lipseasca de pe masa de Paste. Puteti cumpara unul intreg, de vreo 10 kilograme, cu 18 lei/kg.

Asta inseamna din start 180 lei. Apoi am calculat costul principalelor preparate culinare. Stufatul va va costa pana la 15 lei, iar drobul intre 35 si 40 de lei. De asemenea il puteti cumpara gata preparat direct din magazin, la pretul de 13 - 18 lei kilogramul. Ciorba costa intre 7 si 10 lei, iar ingredientele pentru friptura alti 10 lei.

Pasca pregatita acasa va poate costa 35 - 40 de lei, sau o puteti gasi in magazine la pretul de 20 - 25 lei kilogramul. In afara de mancarea gatita mai sunt ouale inrosite - 20 de lei sau cozonacii pe care ii gasiti la bucata - 4,4 - 10 lei sau cu 13 - 15 lei kilogramul. De asemenea de pe masa pascala nu pot lipsi vinurile sau sucurile. Si acestea va vor duce pana la 50 de lei.

Dulciurile, fructele si jucariile "aduse” de iepuras copiilor vor necesita un efort bugetar de minimum 50 lei. Am tras o linie imaginara si am calculat costurile totale. Astfel, o familie cu patru persoane va trebui sa scoata din buzunar pentru masa de Paste in jur de 500 de lei, adica cu aproape 100 de lei mai mult decat salariul minim pe economie.