Conducerea Consiliului Judetean Bihor spune ca ca masinile de mare tonaj ale companiei americane distrug soselele din apropierea santierului

Drumurile din Bihor sunt distruse, potrivit auto-ritatilor judetene, de traficul vehiculelor de mare tonaj care aprovizioneaza santierele firmei Bechtel. Consiliul Judetean a luat ieri o serie de masuri de limitare a accesului pe drumurile publice, dupa ce mai multi locuitori de pe traseele parcurse de astfel de vehicule au facut reclamatii.

Mai mult, firma Bechtel s-a angajat sa contribuie financiar la intretinerea drumurilor judetene frecventate de vehiculele care transporta marfa catre santiere. Vicepresedintele CJ Bihor, Gavrila Ghilea, a declarat ieri ca drumurile pe care circula autovehiculele care transporta materiale pentru firma Bechtel, constructorul autostrazii Transilvania, se afla in stare avansata de degradare.

"Am primit o serie de sesizari din partea primariilor ca sunt drumuri afectate si ca circulatia vehiculelor mari afecteaza si casele de pe traseele respective", a declarat Gavrila Ghilea. Reprezentantul CJ Bihor a adaugat ca rutele cele mai afectate sunt DJ 191 Biharia - Chiribis si DJ 767 Uileacu de Cris - Brusturi - Spinus. Intr-o proportie mai mica sunt afectate DJ 108 H Padurea Neagra - Budoi, DJ 191 B Budoi - Voivozi si DJ 191 A Popesti - Tauteu.

"Se vor introduce limitari de viteza pentru circulatia autovehiculelor de mare tonaj pe drumurile judetene la 30 de kilometri in localitati si 50 de kilometri in afara, se interzice formarea convoaielor si stationarea pe traseele in discutie", a declarat vicepresedintele CJ Bihor.

Potrivit acestuia, pe drumurile judetene vor fi montate cantare mobile care sa verifice daca vehiculele depasesc greutatea admisa. Mai mult, transportatorii de marfa trebuie sa se adreseze CJ pentru a primi autorizatia necesara desfasurarii activitatii.

"Aceste reguli se aplica tuturor transportatorilor, nu doar firmei Bechtel, chiar daca vehiculele care circula pe traseele afectate sunt in proportie de 90% ale constructorului autostrazii", a spus Gavrila Ghilea.