Dascalii tin mortis ca elevii sa traiasca momente similare celor de dinainte de 1989, cand copiii erau obligati sa asiste la ceremonii oficiale.

Ieri, cu ocazia triplei aniversari, „Ziua Europei”, „Ziua Independentei de Stat a Romaniei” si „Ziua victoriei coalitie natiunilor unite in cel de-al doilea razboi mondial”, cei aproximativ 100 de elevi de clase I-IV si pici de gradinita au reeditat, alaturi de dascalii lor, 23 august-ul copilariilor noastre.

Cei mai multi dintre micuti, habar nu aveau pentru ce au fost adusi acolo, notiunile de „erou”, „coalitie” si „independenta”, fiindu-le straine. Obligat sa suporte temperaturi ridicate in fata Monumentului Vanatorilor de la Gara de Sud, unul dintre elevii de clasa I a lesinat chiar in timp ce se auzeau discursurile oficialitatilor.

Medicii de pe Salvarea aflata la fata locului i-au acordat copilului primul ajutor. De starea acestuia s-a interesat la sfarsitul manifestarii si viceprimarul Gratiela Gavrilescu. Elevi luati de la salile de curs si copii de 4-5 ani adusi la evenimente pentru ca oficialitatile sa dea bine la stirile posturilor locale, este o practica intalnita din pacate la toate manifestarile publice.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Prahova sustin ca nu este ilegal ca elevii sa participe la aceste manifestari si, mai mult, ca micutii au fost dornici sa mearga. „Sunt actiuni la care invatatorii hotarasc impreuna cu elevii si parintii daca este bine sa participe. Nu sunt obligati de noi.

Lesina si militarii din garda nationala, nu doar elevii”, ne-a declarat profesorul Gheorghe Matei, seful ISJ Prahova.

Flori de 200 de milioane de lei in fata Primariei Ploiesti