A fost victoria care i-a asigurat romanului o intalnire cu campionul categoriei, Chad Dawson, “Rechinul” putand deveni, dupa Leondard Doroftei, cel de-al doilea pugilist plecat din Ploiesti care ajunge in culmile boxului profesionist. Meciul cu Rico Hoye nu i-a ridicat niciun fel de probleme lui Adrian.

Dupa o prima runda de tatonare, romanul a inceput sa-si macine adversarul cu lovitura de dreapta, iar totul s-a incheiat in secunda 42 a rundei a treia, atunci cand Hoye a ingenuncheat iar arbitrul a oprit meciul, declarandu-l invingator pe Diaconu. “Sunt cel mai bun la categoria mea.

Aceasta este cea mai mare victorie din cariera si sunt pregatit pentru urmatoarea lupta, aceea cu centura pe masa”, a spus Adrian Diaconu. “Cred ca am aratat lumii, in aceasta noapte, ca pot fi cel mai bun si ca il pot bate pe cel mai bun.

Am aratat tuturor ce pot face”, a mai spus “Rechinul”, cel care a bifat cea de-a 24-a sa victorie la profesionisti, 15 dintre acestea obtinute inainte de limita. “Impresionat, impozant, imtimidant. Toate aceste calificative sunt potrivite pentru prestatia lui Adrian Diaconu in fata americanului Rico Hoye.

Diaconu si-a meritat clar biletul pentru intalnirea din toamna cu detinatorul titlului WBC la categoria semigrea, americanul Chad Dawson”, a notat Radio-Canada.ca Teoretic, romanul ar trebui sa-l intalneasca pe Dawson la trei luni dupa ce acesta isi va apara titlul, pe 9 iunie, in fata mexicanului Jesus Ruiz, dar, in box, programarile initiale nu sunt respectate intotdeauna.

“Va deveni campion mondial”

Antrenorul emerit Ion Moroita, cel care i-a indrumat primii pasi in box lui Adrian Diaconu, a stat, in noaptea de miercuri spre joi, lipit de radio, singura cale prin care putea urmari, in direct, meciul fostului sau elev. “Am avut emotii mari, dar eram convins ca va castiga. Cred, insa, ca adversarul sau a fost putin “umflat”, daca Adi l-a invins atat de repede.

Insa, americanii stiu sa-si vanda marfa”, a marturisit Nini Moroita. Acesta a vorbit cu Adrian Diaconu ieri dimineata. “M-a sunat si era extrem de entuziasmat. Nu-mi amintesc de cand nu l-am mai simtit atat de fericit.

Mi-a spus ca ar putea sa vina acasa la inceputul lunii iunie, insa totul depinde de data la care se va fixa meciul pentru titlul mondial”, ne-a mai povestit Moroita. “Sunt convins ca va castiga centura cu diamante. De altfel, trebuia sa mai lupte de trei ori cu Dawson, insa acesta a fugit mai mereu de el.

Acum, insa, nu va avea sa sa mai faca, iar Adi il va invinge cu siguranta”, a mai spus Ion Moroita, acesta promitand ca va merge in SUA pentru a vedea lupta dintre dintre Diaconu si Dawson.