Grav accident de circulatie soldat cu un mort ieri, in jurul orei 13.05, pe Drumul National 7, la numai cativa kilometri distanta de Lesnic. Soferul unui autoturism Toyota Corolla, un neamt, s-a tamponat cu un microbuz Ford Tranzit, inmatriculat in Bucuresti. Impactul violent a aruncat autoturismul, condus de neamt, intr-un sant de pe marginea drumului. Soferul a murit pe loc.

Echipajul de la "descarcerare”,prezent la fata locului s-a chinuit sa scoata victima dintre fiarele masinii. Interventia a fost destul de dificila si datorita faptului ca autoturismul era plin de bagaje. Toyota Corolla, de culoare verde, inmatriculata in Germania, era condusa de Hans S., de 51 ani.

Potrivit subinspectorului de politie Bogdan Nitu, purtator de cuvant la Inspectoratul Judetean de Politie (IPJ) Hunedoara, accidentul rutier s-a produs dupa ce, cetateanul german, in conditii de carosabil umed, intr-o curba la stanga, a intrat pe contrasens unde s-a tamponat frontal cu autoutilitara Ford Transit, condusa regulamentar din sens opus de Mihai G., de 60 ani, din Satu Mare.

Soferul microbuzului spune ca masina condusa de Hans.S. i-a aparut dintr-o data in fata si nu a mai putut face nimic. „Eu rulam spre Arad, iar el venea din sensul opus. La un moment dat, dincolo de pod, dintr-un gest pe care nu pot sa-l inteleg, a facut un fel de pirueta pe sosea si a intrat direct in mine. Totul s-a petrecut intr-o fractiune de secunda.

Nu am avut cum sa-l evit” a declarat soferul microbuzului. In urma accidentului, coloana de masini, pe ambele sensuri de mers, s-a intins pe o distanta de aproximativ patru kilometri. Politia continua cercetarile pentru a stabili imprejurarile exacte in care s-a produs accidentul rutier.