Imprejmuirea rustica din busteni a fost furata, semnele cu pericol de electrocutare au disparut si ele, pentru ca oricum nu mai erau necesare, locul ramanand unul dezolant, dar si periculos pentru copiii care se joaca in fostele bazine. „Investitia nu a fost una scumpa.

Lucrarea a fost facuta de ADPP, in regie proprie, betonul si celelalte materiale au fost sponsorizare, iar pompa de apa am refolosit-o, luandu-o de la o expozitie. Aceasta nu a costat mai mult de 1,5 milioane de lei vechi. La inceput am vrut sa facem bazinul cu folie, dar pana sa terminam lucrarea au venit cetatenii si si-au plimbat cainii pe acolo, ceea ce a deteriorat folia.

Pe urma am pus beton. Pompa s-a infundat cu pietricele si pamantul aruncat de copii in fantana. Dupa ce fantana nu a mai functionat, multe elemente de decor au fost distruse sau furate. Nu pot da vina nici pe Politia comunitara, pentru ca eu am vazut o patrula pe acolo si totul se fura noaptea”, ne-a declarat directorul ADPP Ploiesti, Ionut Ionescu.

Acesta insa nu a detaliat si costul panoului electric amplasat odata cu fantana si nici alte lucrari specifice de amenajare ale acesteia. Asta poate pentru ca, dupa cum sustine chiar domnia sa, panoul va fi in curand functional pentru ca fantana va fi reabilitata, ba chiar va mai primi „o sora”, amplasata in imediata ei apropiere.

„Acum nu avem solutia de hidroizolatie pentru betonul din bazinele cu apa. Sunt vreo 50-60 de feluri si trebuie sa alegem ceea ce este cel mai bun, ca sa nu cheltuim aiurea banul public. Va mai dura ceva”, a conchis Ionescu. Directorul Politiei Comunitare, Carmen Gheorghe considera ca nu este posibila asigurarea permanenta a pazei pentru ca nu exista efectivul necesar de salariati.

Mai mult, aceasta recomanda ca cetatenii sa dea dovada de mai mult spirit civic. Acesta nu este singurul exemplu de parc care arata jalnic. Desi exista o infrastructura care a atras fonduri importante de la bugetul local, zonele de agrement s-au degradat, spre nemultumirea ploiestenilor amatori de plimbari in aer liber.

Cu exceptia fantanii arteziene din fata Palatului Administrativ, adica sub ochii primarului Emil Calota, majoritatea instalatiilor de acest gen, necesare in perioada caniculei, nu mai functioneaza. Este cazul fantanilor de la Gara de Sud, Hotel Prahova si din Parcul Mihai Eminescu.

In schimb, municipalitatea promite ploiestenilor fantani arteziene iluminate nocturn in cadrul programului Civitas Succes, uitand de cele existente.

Nemultumiri

Locuitorii din zona Aurora sustin ca degradarea parcului si a fantanii arteziene se face de multe ori chiar ziua in amiaza mare. „Am vazut un domn cum cara o punga mare cu nisip din groapa copiilor. L-am intrebat de ce face asta si mi-a zis ca are nevoie in gospodarie si ca nu e treaba mea”, ne-a povestit Vasilica Ilie, bunica unui copil ce vine zilnic in parcul Aurora Vest.

Din lipsa pazei si a spiritului civic, investitiile din Ploiesti devin foarte repede de la inaugurare, bani aruncati pe fereastra. Asta pentru ca nu putine sunt parcurile de unde a disparut imprejmuirea la cateva zile dupa inaugurare.