Vamesii botosaneni sunt primii din tara care confisca o masina de lux plina cu tigari de contrabanda, in baza noilor prevederi legale. In noaptea de sambata spre duminica, 13 spre 14 octombrie, in Vama Stanca s-a prezentat pentru a trece granita un cetatean roman care conducea un autoturism Audi A6, inmatriculat in Prahova.

Vamesii botosaneni au avut surpriza sa constate ca autoturismul era plin cu tigari de contrabanda de provenienta Republica Moldova. Masina era prevazuta cu locasuri speciale, astfel ca au fost descoperite tigari sub banchete, in roata de rezerva, practic intreaga masina fiind blindata cu tigari introduse ilegal de cetateanul roman.

Vamesii au dispus confiscarea tigarilor, dar si a autotorismului Audi A6. In baza noilor prevederi legale, vamesii pot confisca, incepand cu 12 octombrie, si autoturismele cu care se incearca sau se introduc in tara produsele de contrabanda. Cetateanul roman a incercat sa se disculpe si sa scape cu masina, precizand ca o foloseste in baza unei procuri, insa nu a avut succes. Vamesii l-au sanctionat cu o amenda in valoare de 8.000 de lei.

Potrivit Directiei Generale a Vamilor, vamesii botosaneni a reusit cea mai importanta confiscare de autoturism intr-un caz de contraband cu tigari, fiind aplicata, de altfel, si una dintre cele mai mari amenzi.