Birourile Permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului au hotarat sa convoace, miercuri, o sedinta comuna de plen. Obiectivul intrunirii: votarea unui act prin care sa confirme formarea unei majoritati parlamentare ce il sustine pe Klaus Johannis la functia de premier.

"Am facut o propunere Birourilor reunite si acceptata: organizarea in mod exceptional a unei reuniuni in care sa se adopte o hotarare, prin care sa se confirme sustinerea lui Klaus Johannis la functia de premier, de catre majoritatea parlamentara", a declarat presedintele Senatului, Mircea Geoana. Liderul social-democrat a precizat ca plenul reunit va adopta miercuri "o astfel de decizie cu caracter profund politic".

"Este un act eminamente politic"

A recunoscut, insa, ca "este un act de natura eminamente politic", care nu il obliga la nimic pe presedintele Traian Basescu. "In continuare ramanem in interiorul dezbaterilor constitutionale. (...) Maine vom avea proba materiala, prin votul plenului Parlamentului, ca aceasta majoritate exista, functioneaza si-l sprijina pe Johannis pentru functia de prim-ministru", a continuat social-democratul.

Mircea Geoana a anuntat si ca Parlamentul va dezbate, tot in cadrul sedintei de plen de miercuri, propunerea presedintelui de organizare a referendumului pentru reducerea numarului de parlamentari. "Am dat avizul la scrisoarea presedintelui Traian Basescu", a declarat liderul social-democrat.