Proiectul de lege privind imigratia al administratiei Trump nu a reusit sa adune un numar suficient de voturi in Senatul american. Reforma imigratiei este urgenta pentru ca in lipsa unor noi reglementari aproape doua milioane de tineri risca sa fie expulzati de pe teritoriul american dupa 5 martie, scrie AFP.

Aceasta pentru ca presedintele Donald Trump a abrogat decretul 'DACA' (Deferred Action for Childhood Arrival) al lui Barack Obama, care ii proteja impotriva expulzarii.

Insa, proiectul pe care presedintele Trump l-a propus in loc a intrunit numai 39 de voturi in Senat si 60 impotriva. 14 republicani s-au razgandit si au decis sa voteze cu democratii.

Reforma Trump privind imigratia propunea un lung process de naturalizare pentru acesti tineri sositi in SUA cu parintii lor cand erau copii. In acelasi timp Trump a propus alocarea a 25 de miliarde de dolari pentru finantarea consolidarii securitatii la granita cu Mexicul si construirea unui zid pentru a preveni trecerea imigrantilor ilegali.

In aceeasi sedinta, tot joi, Senatul a respins si un alt proiect privind imigratia sustinut de o coalitie de senatori democrati si republicani, proiect calificat de presedintele Donald Trump drept o catastrofa. Proiectul coalitiei, mult mai putin restrictiv, a obtinut 54 de voturi pentru.

Sistemul extins de reunificare a familiei a fost catalogat de Donald Trump drept imigratie in lant. Doreste sa-l elimine in numele securitatii nationale.