Cum influenteaza criza economica piata muncii? Aceasta este principala intrebare la care vor raspunde participantii din cadrul unui seminar organizat de Ziarul Financiar. Prognozele nu indica o situatie prea fericita, mai ales ca numarul somerilor ar putea ajunge la aproximativ 800.000 in acest an, dupa cum tocmai a anuntat ministrul muncii, Marian Sarbu. UPDATE Cresterile salariale in majoritatea bancilor au fost inexistente in ultima perioada, a declarat Andreea Voinea, director executiv resurse umane, BCR.

Dumitru Cornoiu, secretar de stat in Ministerul Muncii si Protectiei Sociale, principalele declaratii:

  • Trebuie sa gasim proceduri pentru a atenua aceasta crestere alarmanta a somajului.
  • Eu cred ca suntem pregatiti pentru a nu ajunge la acest numar de someri avand in vedere ca agricultura, turismul, mediul si IMM-urile ar putea oferi un cadru de dezvoltare a unor activitati care pana acum au fost neglijate.
  • S-ar putea face ceva deosebit in agricultura daca am stimula de la buget angajarea la ferme. Astfel am diminua somajul.
  • Un posibil semnal care ne asteapta este ca oamenii plecati in afara vor reveni in tara. Multi au fost ocupati in agricultura si constructii. Ei vin deja calificati, vin cu un bagaj de cunostinte.

Urmariti desfasurarea seminarului aici