Anul Cainelui care, potrivit calendarului chinezesc, incepe vineri, va aduce orice pentru liderii politici ai lumii, mai putin sanatate, potrivit predictiilor facute de maestrii feng shui din Hong Kong, relateaza AFP, citata de Agerpres. Astfel, presedintele american, Donald Trump, nascut in 1946, un alt an al cainelui, risca sa aiba parte de un an dificil, deoarece animalul sau din zodiacul chinezesc se va lupta cu cainele din 2018, au explicat mai multi experti asiatici in geomantie.

Data de nastere a lui Donald Trump face din presedintele american un 'caine de foc', insa anul 2018 este cel al 'cainelui de pamant', elemente care nu se potrivesc deloc atunci cand sunt puse impreuna.

Thierry Chow, care practica arta divinatiei in Hong Kong, fosta colonie britanica, revenita in 1997 sub tutela chineza, considera ca elementul 'foc' din semnul zodiacal al liderului de la Casa Alba se va consuma si ii va afecta starea de sanatate.

Ea avertizeaza si in legatura cu o neintelegere intre Donald Trump si China, in chestiuni spinoase, precum comertul si economia. 'A saptea stea cade spre est, care inseamna Asia. Aceasta stea afecteaza comunicarea, ea provoaca barfe si quiproquouri', a adaugat ea.

Feng shui se bazeaza pe o filosofie straveche, care considera ca toate evenimentele sunt rezultatul unui echilibru subtil intre cele cinci elemente care formeaza universul: metalul, lemnul, apa, focul si pamantul.

Departe de lumea politicii si a finantelor, Thierry Chow prevede o casatorie reusita, in luna mai, pentru printul Harry si actrita Meghan Markle.

In calendarul chinez, elementul 'pamant' reprezinta regalitatea. Combinat cu imaginea lumanarii aprinse, asociata lunii mai in zodiacul traditional, totul converge spre o sarbatoare reusita, afirma experta asiatica.

'Cred ca totul se va petrece cu bine. Casatoria va aduce lucruri bune pentru tara lor si o buna energie pentru lumea intreaga', a concluzionat Thierry Chow.

Arta feng shui - care semnifica vant si apa - a avut dintotdeauna o influenta considerabila in Asia. Locuitorii de pe acest continent ii respecta principiile pentru a-si aranja mobilierul din locuinte si birouri, dar si pentru a lua o serie de decizii, sperand sa isi maximizeze bunastarea, norocul si averea.

Marile companii isi angajeaza consultanti proprii in feng shui, care ii sfatuiesc in legatura cu chestiuni precum decoratiunile interioare si investitiile.

In fiecare an, CLSA, una dintre principalele case de brokeraj din Asia, publica propriul barometru 'feng shui', usor ironic, dedicat universului afacerilor.