Premierul Victor Ponta a declarat pentru HotNews.ro ca nu a vorbit niciodata in Guvern despre o eventuala promovarea a sefului IJP Mehedinti, Constantin Ponea, dar ca si daca ar fi facut-o nu era nimic ilegal. "Sunt Premier, Politia este la Guvern, daca e grav ca eu conduc Guvernul trebuie sa fiu rasturnat de Parlament!", a declarat Victor Ponta pentru HotNews.ro. HotNews.ro i-a adresat premierului patru intrebari referitoare la faptele relatate de procurori in referatul referitor la cazul Duicu.

  • Potrivit procurorilor, "la solicitarea primului ministru, numitul Toba Petre s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a intalnit cu numitul Duicu Ioan Adrian care i-a solicitat mentinerea temporara a numitului Ponea Constantin Stefan in functia detinuta si promovarea sa ulterioara in functia de director adjunct al Directiei Ordine Publica, solicitare cu care numitul Toba Petre s-a aratat de acord".
  • Victor Ponta pentru HotNews.ro: Sunt Premier, Politia este la Guvern, daca e grav ca eu conduc Guvernul trebuie sa fiu rasturnat de Parlament!

HotNews.ro i-a adresat premierului Victor Ponta patru intrebari:

  • V-ati intalnit la Guvern in data de 13 iunie cu Adrian Duicu?
  • Ati discutat cu Duicu despre numirea lui Constantin Ponea in conducerea MAI?
  • L-ati chemat in aceeasi zi pe Petre Toba la guvern?
  • Ati discutat cu Toba despre Ponea?

Premierul Victor Ponta a raspus scurt: "Eu nu am primit nimic pana cum de la DNA, nici o solicitare! Nu pot sa comentez stiri de presa. Ponea nu a fost promovat nicaieri. Era sef la IJP din 2009 si de acolo a fost luat acum o saptamana. Despre ce vorbim? Nu am vorbit niciodata asa ceva, dar si daca vorbeam nu era nimic ilegal. Sunt Premier, Politia este la Guvern, daca e grav ca eu conduc Guvernul trebuie sa fiu rasturnat de Parlament!"

Potrivit documentelor obtinute de HotNews.ro, referatul procurorilor DNA in dosarul de coruptie al sefului CJ Mehendinti, Adrian Duicu, arata ca acesta si-a folosit calitatea influenta pentru a determina o promovare in centrala Ministerului Afacerilor de Interne pentru Stefan Constantin Ponea, seful Politiei Mehedinti. Procurorii arata in referatul consultat de HotNews.ro ca Adrian Duicu a mers in iunie 2013 la Guvern pentru a rezolva problema lui Ponea.

"Aici, de la cabinetul prim-ministrului, l-a sunat pe Ponea, transmitandu-i ca la premier se afla ministrul afacerilor interne. Apoi, Duicu i-a transmis lui Ponea un SMS, transmitandu-i ca prim-ministrul l-a chemat pe Toba Petre (seful Politiei Romane - n.red)la Guvern. La solicitarea primului ministru, Toba s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a intalnit cu Duicu care i-a solicitat mentinerea temporara a lui Ponea in functia detinuta si promovarea sa ulterioara in functia de director adjunct al Directiei Ordine Publica, solicitare cu care numitul Toba Petre s-a aratat de acord", se arata in referatul DNA.