​Concursul Restart Romania marita ideile bune care pot schimba comunitatea cu o echipa de suport IT si o finantare de cel putin 5000 de dolari. Peste 70 de propuneri au fost introduse pana in prezent in concurs si organizatorii, TechSoup Romania impreuna cu Ambasada Statelor Unite la Bucuresti, au decis extinderea termenului limita cu inca o saptamana, pana pe 22 septembrie.

Competitia Restart RomaniaFoto: Hotnews

Ideile introduse in concurs pana acum variaza de la proiecte de valorificare a potentialului turistic la cele de combatere a coruptiei din sistemul sanitar, de la promovarea modelelor pozitive la monitorizarea banilor publici. Fiecare, in felul sau, are potentialul de a schimba calitatea vietii in Romania.

Gandeste-te la o intamplare care te-a scos din minti recent. Imagineaza-ti o solutie pentru problema cu care te confrunti, fie ca e una legata de lipsa transparentei, a eficientei, de nerespectarea legii sau de traficul de influenta.

Adauga ideea ta in competitia Restart Romania si vei primi ajutor sa o transformi intr-un proiect, iar proiectul intr-o platforma online. Poti fi unul dintre castigatori si vei produce o schimbare importanta in comunitate.

Calendarul concursului Restart Romania:

  • 23 septembrie ora 00.00: inchiderea perioadei de inscriere.
  • 23 septembrie - 2 octombrie: votarea ideilor inscrise de catre comunitate.
  • 3 octombrie: anuntarea finalistilor.
  • 3 octombrie - 28 octombrie: perioada de dezvoltare si incubatie a ideilor finaliste.
  • 28 - 30 octombrie: Hackathon Restart Romania.
  • 5 noiembrie: Gala Restart Romania.
  • 6 noiembrie: Anuntarea castigatorilor.

***

Restart Romania este o platforma online, initiata de TechSoup cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite la Bucuresti, care permite cetatenilor sa-si defineasca problemele, sa vina cu idei care le pot rezolva, sa primeasca feed-back si apoi, daca acestea sunt bune, sa le vada transformate in proiecte online care pot schimba comunitatea. Si, daca aceste proiecte sunt cu adevarat bune, atunci vor primi o finantare de cel putin 5000 USD care sa le faca durabile. Au mai ramas 7 zile pentru a va inscrie ideea in concursul Restart Romania.