Birourile permanente reunite au decis luni sa propuna plenului ca data referendumului sa fie 19 mai, si nu 20, cum mentionase Nicolae Vacaroiu saptamana trecuta. Sedinta plenului reunit va avea loc marti, de la ora 10.00. O comisie parlamentara va stabili timpii de antena pe perioada campaniei electorale ce va incepe o data cu publicarea in Monitorul Oficial a datei referendumului.

Data de 19 mai a fost aleasa deoarece textul Constitutiei prevede ca termenul de 30 de zile curge din momentul aprobarii suspendarii de catre Parlament.

Campania electorala se va incheia cu 48 de ore inainte de data referendumului, potrivit reglementarilor legislative in vigoare.

Potrivit Legii 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, data si obiectul referendumului se stabilesc si se aduc la cunostinta publica cu cel putin 20 de zile inainte de ziua desfasurarii acestuia.

Acelasi act normativ lasa la latitudinea autoritatilor stabilirea zilei din saptamana in care de va desfasura referendumul. Singura exceptie in acest sens este plebiscitul de interes local, care este organizat doar in zilele de duminica.