Radu Alexei, unul dintre cei trei O-zone, ne-a povestit intr-un interviu, acordat in cele trei zile cat au stat in Romania, despre „cucerirea“ Americii, despre noua lor casa de discuri din Italia si despre nunta apropiata.

Radu, de ceva timp aveti un fulminant succes in Europa…

Acum suntem pe locul intai in toata Europa, conform revistei „Billboard“. Ei au constatat ca e vorba de un fenomen, pentru ca nici o piesa asa cum este „Dragostea din tei“ nu a avut o asemenea amploare in ultimii ani. Revista a explicat acest succes prin ideea ca de mult nu a mai aparut pe piata ceva deosebit fata de melodiile gen r&b, hip-hop si altele.

Spune-ne care este cel mai recent succes?

De doua saptamani, „Dragostea din tei“ s-a lansat si in SUA, si Canada, si speram sa fie si acolo pe primul loc

In Romania pe ce pozitie va mai situati?

Aici a fost pe primul loc „De ce plang chitarele“. Dar acum nu mai stiu clasamentul, pentru ca noi am venit marti in tara si maine (joi, nr.) plecam.

ORE DE COAFOR

Spre ce destinatii?

Germania, Palma de Mallorca, Liban si Rusia. Cantam in tot felul de festivaluri, aparem la diferite emisiuni tv, suntem in turneu de promovare.

Concret, cum arata programul vostru din acest turneu?

Ajungem la hotel, mergem la plimbare prin orasele respective, apoi ne pregatim, ne coafam...

Va coafati?!

Da, ne coafam. Avem cativa stilisti romani care ne ajuta si la look, si la alegerea hainelor, adica vin cu noi in magazine si ne sfatuim ce sa cumparam. Iar programul nostru de turneu tine de un lucru foarte clar: toata lumea ne ajuta sa lucram, si orarul este in totalitate stabilit de casa de discuri din tara respectiva.

Adica la ora cutare avem pranzul, apoi emisiunea cutare, apoi concertul cutare... Iar ce facem este pentru toata lumea. Dar vin si foarte multi romani, si suntem foarte impresionati cand vedem in public nemti, francezi, si romani care vin ca la meciuri, cu tricolorul, desenati pe fata, cu pancarte pe care scrie „Traiasca Romania!“, „Va iubim!“ s.a.m.d.

Atunci simtim o energie deosebita, o foarte mare dragoste din partea romanilor, care ne ajuta mult, pentru ca suntem foarte obositi.

3.000.000 DE „DRAGOSTEA DIN TEI“

Cand ati inceput acest turneu?

In luna februarie.

Presupun ca ati fost ajutati de cineva sa ajungeti aici, fiindca nu se intampla asa ceva cu orice trupa din Romania. De fapt, sunteti chiar prima.

Cred ca in primul rand ne-a ajutat ambitia si munca (rade). Dar am inceput anul trecut prin a negocia cu casele de discuri de afara, am dat foarte multe telefoane, faxuri, e-mailuri.

Apoi, casa noastra de discuri, „Media Services“, a luat legatura cu cei de la „Time Records“ din Italia, care de atunci se ocupa de absolut toate problemele legate de turneul nostru de promovare.

Ce vanzari ati avut la ultimul vostru album, „DiscOzone“?

Albumul s-a lansat de o luna, dar pana acum s-a vandut doar single-ul „Dragostea din tei“. Am vandut deja trei milioane de single-uri.

Dar eu cred ca trei milioane ati vandut deja numai in Romania...

Ei,

aici e un cu totul alt raport. Pentru „Discul de aur“, de exemplu, trebuie sa vinzi 25.000 de exemplare (rade). Dar am primit deja la Bucuresti si „Discul de diamant“...

IN CAUTAREA IUBIRII ADEVARATE

Cand veti reveni in Romania?

Plecam pana pe 11 iulie, venim doua zile la Bucuresti sau la Chisinau, si apoi iar plecam.

Cine vine la Bucuresti si cine merge la Chisinau?

Dan Balan si cu Arsenie stau la Chisinau, iar eu la Bucuresti.

De ce, spre deosebire de ei doi, tu vii aici?

Imi place. Am o prietena aici.

LA ANUL, CASATORIE

Povesteste-ne despre iubita ta.

Ana este din acelasi oras cu mine, din Orhei, Republica Moldova. O stiu de micuta. Eu am crescut-o... (rade) Si baietii au avut prietene acolo, dar te mai si desparti uneori. Ana nu e nici artista, nici eleva e o domnisoara mare. A absolvit Facultatea de Drept de la Chisinau, dar nu profeseaza. E mai mult casnica.

Adica se ocupa de tine. Te intretine, cum se zice...

Da. Are grija si de casa parinteasca de acolo, desi s-a mutat cu mine la Bucuresti. Mie imi place mai mult Capitala, pentru ca este mai multa activitate, e o energie deosebita aici... Este si la Chisinau asa ceva, dar eu am hotarat sa ma stabilesc aici.

Pe unde stati?

Pe langa Mall. Avem un apartament.

Cu toate ca ai iubita, presupun ca nici pe tine admiratoarele nu te scutesc de declaratii de dragoste, nu?

Da. Si eu primesc scrisori, chiar foarte multe pe mail. Desi nu prea am timp sa intru in fiecare zi sa le verific, raspund multora dintre ele, insa pentru toate nu mi-ar ajunge timpul.

Iti doresti sa te casatoresti cu Ana?

Da. Anul viitor probabil vom face nunta.

ALATURI DE CHRIS DE BURGH

Alaturi de ce artisti cunoscuti ati cantat?

Am fost pe scena cu multi artisti din diverse tari, in mare voga acum acolo, si de obicei noi intram ultimii.

Am cantat cu Jamelia (cea cu hit-ul „Thank You“), cu Avril Lavigne, Chris de Burgh, in Franta cu Tragedie, foarte la moda acum la ei.

Cum va merge pe plan financiar? Presupun ca nu se compara cu ce castigati in acelasi interval in Romania sau Moldova, nu?

De ce toata lumea ne intreaba de bani?... Acum nu avem timp sa ne uitam prin conturile noastre, dar o sa o facem la sfarsit de an.

INTRE YOGA SI PESCUIT

Ce vrei sa faci cu acesti bani castigati de tine?

Cred ca o sa investesc in muzica noastra, adica o sa-mi fac un studio de inregistrari.

Ce veti face dupa acest turneu?

O sa ne pregatim si pentru Romania, fiindca trebuie sa scoatem ceva nou si pentru fanii de aici.

Cine face textele si muzica? Tot voi?

Dan este autorul textelor si compozitorul muzicii.

La inceput imi tot vorbeai de energie. Practici cumva yoga?

Nu. Sunt crestin, dar recunosc ca m-ar tenta. As incerca daca as sti ca te ajuta la relaxare, ca esti cu mintea mai libera, cu capul mai limpede...

Ce hobby-uri ai?

Pasiunea mea este pescuitul, si merg destul de des cu prietenii din Bucuresti la pescuit.

In final, am o curiozitate: iubiti mai mult Romania sau Republica Moldova?

Noi suntem romani din Basarabia. Si iubim, de fapt, aceeasi tara. Sunt chestii politice la mijloc, pe care nu vrem sa le comentam.

Dar ei de ce sunt singuri?

Ei sunt in cautare. Si vor. Dar cauta pe cineva cu care sa se simta bine, sa fie ceva ce-i ai lor. Deocamdata, n-au gasit dragostea adevarata, si inca o cauta.

Cati ani aveti?

Dan are 25, Arsenie 21 si eu 25. Probabil ca nu au acum timp sa se ocupe de asta. Eu am cunoscut-o pe Ana in urma cu sapte ani, cand aveam suficient timp pentru iubire. Este o relatie serioasa, iar pentru a cladi asa ceva este nevoie de foarte multa disponibilitate. Desi, daca vrei cu adevarat ceva, de obicei poti.