Partida din aceasta seara de la Tirana, din turul I preliminar al Cupei UEFA, dintre formatia locala, Dinamo, si Otelul Galati pare o intalnire de vacanta, mai ales ca diferenta de patru goluri din tur este mai mult decat linistitoare.

Totusi, tumultul iscat dupa meciul de la Galati, cand s-a aflat ca presedintele clubului albanez a pariat pe o infrangere a echipei sale cu 0-4, nu s-a stins, in ciuda asigurarilor venite din ambele tabere.

De altfel, gruparea "otelarilor" nu poate fi implicata in acest "trucaj", asa cum a fost categorisit el de presa albaneza, deoarece victoria zdrobitoare a acesteia si maniera in care a fost obtinuta vorbesc de la sine. Putea fi 5-0, 6-0, 7-0, si nimeni nu s-ar fi mirat.

"Vinovati" par a fi jucatorii lui Dinamo Tirana, acestia nefiind exclus sa se fi inteles cu presedintele clubului pentru a mai pune ceva la buzunar. Starea financiara dezastruoasa a gazdelor din aceasta seara este departe de a se fi rezolvat, dar nici Otelul nu sta pe roze.

Mult zgomot pentru bani

Sorin Cartu si-a pregatit elevii ca si cum in tur ar fi fost 0-0. " Mergem sa jucam!", a spus antrenorul galatenilor, preferand sa nu mai discute pe tema asa-zisului "blat" din tur. Oricare ar fi fost situatia, ne intrebam daca exista vreun albanez care sa parieze pe calificarea lui Dinamo Tirana?

Probabil ca nu, iar trecerea Otelului pe tabloul principal al Cupei UEFA nu va mai umple buzunarele unora sau altora, din cauza cotei foarte mici. In acest caz, tot pariul pe rezultat ramane singura sansa de a castiga serios, deoarece "foametea" de la Dinamo Tirana nu a putut fi stinsa cu ce s-a "mancat" la Galati.

Daca Otelul se califica, bucurosi le-om duce toate, chiar daca le oferim si altora ceva "firimituri" de la masa fotbalului. Cat despre galateni, speram ca acestia sa nu cada in plasa "calificarii deja jucate" si sa demonstreze ca adversarul lor nu a fost fortat de conjunctura pariurilor sa evolueze slab, ci chiar nu are valoare.

Iar daca o fi si-o fi sa pariem, noi vom miza pe Otelul, chit ca vom castiga doar de-un suc.

In schimb, Boghici va scoate din buzunar alti bani pentru prime. Asta-i viata, saracirea unora, imbogatirea fotbalului romanesc cu ceva puncte pentru coeficientul UEFA.

STADION QEMAL STAFA, ORA 20.00, TVR 1: DINAMO TIRANA – OTELUL GALATI

Dinamo: Gjika – Xhafa, Pisha, Gallo – Dhembi, Poci, Tiko, Bakalli, Ahmati – Qorri, Xhihani; Antrenor: Vasil Bici

Otelul: Cernea – C. Marginean, Rohat, D. Munteanu – C. Dobre, V. Tanase, Danciu, D. Oprea, Nanu – V. Iacob, Cr. Negru; Antrenor: Sorin Cartu

Arbitri: Jose Luis M. Prades – J. G. Barbosa, L. Lopez (toti din Andorra)