Un control al Ministerului Culturii si Cultelor a constatat un numar important de nereguli la Teatrul National, institutia condusa pina nu demult de Dinu Sararu. Printre acestea se numara modificarile frecvente de personal si organigrama, proiectele nefinalizate si cheltuielile care depaseau bugetul.

Potrivit secretarului de stat Ioan Onisei, citat de Mediafax, comisia care a facut controlul a urmarit “activitatea financiara si toate aspectele legate de pliticile de personal, pentru ca mai ales in legatura cu aceste aspecte s-au primit reclamatii”. Schimbarile de organigrama s-au soldat cu suprapunerea unor atributii.

Dupa demnitarul numit, Dinu Sararu le-a facut pentru a dobindi “un control absolut al subordonatilor”.

Mediafax mai afirma ca atit organigramele, cit si regulamentele erau concepute si redactate de Dinu Sararu, impreuna cu consilierul juridic al teatrului, si nu de Consiliul de Administratie, cum ar fi trebuit. Multe din posturi au fost ocupate fara decizie de numire si fara concurs.

O alta neregula este faptul ca mai multi angajati ai teatruliui primeau salarii de merit in fiecare luna, si nu o data pe an. Contractele de achizitie cuprindeau doar obligatiile beneficiarului - Teatrul National - fara mentiuni cu privire la cele ale executantului.

Printre proiectele nefinalizate, se numara Clubul Teatrelor Nationale din Europa de Sud-Est si o tentativa de spectacol “Chicago” fara drepturi de autor.

Dinu Sararu si-a depus demisia din functia de director al Teatrului National in urma cu citeva saptamini. Concursul pentru post va avea loc in 45-50 de zile. In momentul de fata, interimatul este asigurat de Constantin Vinatoru si Ilinca Tomoroveanu.