Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anuntat ieri ca 52.582 de persoane au fost inregistrate cu viroze respiratorii. Dintre acestea, 200 sunt cazuri compatibile cu gripa, 60 de bolnavi fiind internati in spital. Potrivit datelor CNSCBT, 39.598 de persoane au infectii acute ale cailor respiratorii superioare, iar alte 12.

784 au pneumonie si bronhopneumonie.

Din cifrele stranse din teritoriu, rezulta cresteri importante la grupele de varsta 5-14 ani si 15-64 ani in judetele, Iasi, Bacau si Timis.

Pana in acest moment, infectionistii din cadrul laboratorului de referinta din cadrul Institutului "Cantacuzino" au izolat inca 22 de tulpini de virus gripal.

Pentru a nu se ajunge la o epidemie in spitale, DSP Caras-Severin, DSP Dolj si DSP Iasi au dispus limitarea circulatiei vizitatorilor in unitatile sanitare cu paturi. Trebuie spus ca saptamana trecuta si directiile de sanatate publica din Bucuresti, Prahova si Mehedinti au trimis spitalelor din subordine un comunicat prin care recomandau interzicerea vizitelor in zonele cu risc crescut.