PNL si PD nu se gandesc la alegerile anticipate, aceasta "falsa" problema fiind doar o manipulare lansata de PSD cu scopul de a acredita faptul ca partenerii Coalitiei aflate la guvernare nu se inteleg, a declarat ieri purtatorul de cuvant al liberalilor, Eugen Nicolaescu.

"Tema alegerilor anticipate nu este de actualitate, nici macar nu este pe agenda partidului si nu a mai fost discutata de foarte mult timp", a spus el. Deputatul liberal a fost de parere ca este deplasat sa se puna problema anticipatelor in conditiile in care Romania se confrunta cu doua mari probleme: criza ostaticilor din Irak si situatia sinistratilor din judetul Timis.

"Eu cred ca aceasta tema (a alegerilor anticipate n.r) nu trebuie sa se afle nici pe agenda media", a fost de parere Nicolaescu facand trimitere in subsidiar la recentele articole aparute in presa centrala.

El a amintit ca nici conducerea PUR nu este o sustinatoare a anticipatelor si a mentionat ca presedintele interimar al PD, Emil Boc, a declarat ca anticipatele sunt o solutie, dar nu in contextul actual. In opinia lui Nicolaescu, vinovat pentru difuzarea de zvonuri referitoare la anticipate este fostul partid de guvernamant.

"PSD este un partid care nu s-a lamurit inca de faptul ca locul sau este in opozitie si nu a reusit sa isi schimbe nimic din infatisare si structura", a adaugat liberalul.

El a omis sa clarifice daca PNL si PD duc tratative in vederea unei fuziuni. "PNL are o relatie corecta si functionala cu PD, ea fiind bazata pe protocolul de alianta", a fost tot ceea ce a putut sa spuna Nicolaescu.