Emisiune ametitoare miercuri seara la OTV. Dan Diaconescu l-a avut invitat, ca de obicei, pe patronul Stelei, Gigi Becali. S-a discutat tintit: despre orele de cultura generala ale multimiliardarului din Pipera. "Citesc Razboinicul luminii pentru ca ma regasesc in paginile acestei carti", a comentat Becali.

Apoi l-a pus pe Diaconescu sa spicuiasca din carte. Observind portiuni hasurate cu o carioca verde, realizatorul l-a intrebat: "Aici de ce ati taiat?". "Nu mi-au placut partile alea. Nu mi-au placut, deci am trecut peste ele!".

Halucinanta dizertatie a sefului Stelei a continuat: "Eu am fost trimis de Dumnezeu pe pamint cu o misiune: ca sa salvez Romania. Mi-a spus mie cineva, un istoric, ca toti oamenii care si-au iubit tara au murit taindu-li-se capul. M-a intrebat daca mie nu mi-e frica.

I-am spus ca nu, pentru ca eu voi spune adevarul intotdeauna, cu orice risc".

Becali a explicat apoi de ce s-a apucat de aceasta culturalizare tirzie: "O sa citesc si Alchimistul pentru ca un lider politic trebuie sa aiba cultura". Fara sa-si dea seama, citeva minute mai tirziu, postul OTV a dat un sut imaginii de om cult pe care Becali a incercat sa si-o creeze in ultima perioada.

La finalul cartii, impresionat de cele citeva rinduri pe care le-a citit, Becali a scris cu mina lui o fraza. Cititi-o redata fidel, dupa cunostintele gramaticale ale lui Becali: "facase Voia Ta Doamne". Corect era asa: "Faca-se voia Ta, Doamne!".

OPINIILE GAZETEI

In ajutorul lui Becali

Decebal Radulescu

Daca tot face parada cu credinta lui, inainte de a rasfoi "Razboinicul luminii" sau "Alchimistul", Gigi Becali ar trebui sa citeasca Biblia. Cartea de capatii a omenirii. Crestinii nu fac parada cu credinta lor si nu dau bani la biserici sau preotilor in fata zecilor de camere de televiziune.

In Evanghelia dupa Matei, la capitolul 18, versetul 4, se pot citi urmatoarele cuvinte rostite de Iisus: "Cine se va smeri pe sine ca pruncul acesta, acela este mai mare in Imparatia Cerurilor". In Dictionarul Explicativ al Limbii Romane (DEX), "a fi smerit" inseamna a avea o atitudine umila, modesta, supusa, plina de respect.

Tot in emisiunea de la OTV s-a mai lamurit un lucru. Tabloul in care Becali apare impreuna cu jucatorii la o masa exista si vrea sa imite "Cina Cea de Taina", unde Iisus e alaturi de Apostoli. E deja prea mult. Adica spitalele de psihiatrie isi asteapta pacientii pentru a trata aberatii de primavara.