Compania multi-nationala Kardan a anuntat marti ca intentioneaza sa achizitioneze prin intermediul subsidiarei sale, Globe Trade Centre S.A., o serie de terenuri in Bucuresti si Belgrad.

Scopul acestor achizitii este dezvoltarea unor proiecte rezidentiale si comerciale informeaza Euronext

Globe Trade Centre S.A. a anuntat ca vizeaza un teren cu suprafata de 10.5 hectare in nordul Bucurestiului, suma ce urmeaza a fi platita depasind valoarea de 12.5 milioane de euro. GTC intentioneaza sa construiasca o serie de blocuri cu peste 1300 de apartamente de lux. Durata proiectului se va intinde pe o durata de 5-7 ani, GTC detinand 80% din afacere.

Cu aceasta noua investitie, portofoliul GTC in Romania va creste pana la aproximativ 400 de mii de metri patrati construiti.

Compania intentioneaza de asemenea sa achizitioneze o suprafata de 20 de mii de metri patrati in centrul orasului Belgrad, valoarea toatala a terenului fiind de 10.5 milioane de euro.

GTC este una dintre cele mai mari companii care dezvolta proiecte imobiliare in zona Europei centrale si de est, operand in sase state: Romania, Polonia, Ungaria, Cehia Serbia si Croatia. Compania este listata la bursa de la Varsovia avand o capitalizare bursiera de peste 2 miliarde de euro.