In sedinta de ieri, lichiditatea a continuat sa creasca fiind incheiate 8.090 contracte futures si 273 optiuni, valoarea echivalenta ridicandu-se la 26,8 milioane lei. Suma precizata a contribuit la depasirea pragului valoric de 2 miliarde de euro, corespunzator totalului tranzactionat de la inceputul acestui an.

Daca numarul contractelor a fost mai ridicat, cel al tranzactiilor a fost mai scazut situatie care indica strategii investitionale realizate pe pachete mai mari de actiuni. Investitorii prezenti in piata au tranzactionat pe fondul unei evolutii mixte a cotatiilor si au acordat o atentie sporita scadentei iunie.

De remarcat a fost activitatea din sectorul derivatelor pe valute unde raportul leu/euro a fost tranzactionat pentru toate cele patru scadente disponibile. Pentru finalul acestei luni moneda unica a fost cotata la 3,255 lei, in scadere cu 1,36 bani.

Cea mai buna lichiditate a bifat insa scadenta septembrie pentru care euro a fost evaluat la 3,29 lei, in scadere cu un ban. Pentru finalul anului moneda unica a fost cotata la 3,32 lei, cu aproape 2 bani mai putin fata de valoarea de luni, iar pentru martie 2008 s-a consemnat o scadere de 2,5 bani care a dus valoarea monedei europene la 3,35 lei.

Integral in Curierul National